Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Privatna arhiva

"Đorđe je prvi put pištolj potegao na nju 20. januara, kada je rešila da će otići od njega, tad ga je otac razoružao. Dolazila je kod mene pre nego što je otišla tamo i govorila mi da joj se ne ide...".

Ovim rečima, dan nakon stravičnog zločina koji se dogodio u iznajmljenom stanu u Grockoj, za Nova.rs govori Ivana Bekić, majka Nevene (20) koju je ubio suprug, inače policijski službenik Đorđe P. (28), a nakon toga je izvršio samoubistvo.

Ubistvo i samoubistvo dogodili su se u petak popodne u Grockoj, u stanu u koji su se Đorđe i Nevena P. doselili pre nekoliko meseci. Kako otkriva Nevenina majka Ivana, kobnog dana je Nevena došla kako bi pokupila stvari koje nije odnela u prvoj turi, pošto se pre oko dve nedelje iselila iz njihovog zajedničkog doma jer više nije želela da bude u braku sa Đorđem.

„Nevena je otišla na njegov nagovor, da dođe da pokupi stvari i da se lepo pozdrave, da ne okreću glavu jedno od drugog“, objašnjava Nevenina majka za portal Nova.rs. Međutim, Đorđe je izvadio pištolj i upucao nesrećnu devojku koja je na licu mesta podlegla povredama, a potom je izvršio samoubistvo. Ubrzo su na lice mesta stigli policija i Hitna pomoć, ali za ove mlade ljude je već bilo kasno.

Foto:Privatna arhiva

„Dolazila je kod mene pre nego što je otišla tamo i govorila mi da joj se ne ide“, kaže Nevenina majka.

U međuvremenu, kako dodaje, kontaktirala je porodicu policajca Đorđa.

„Kontaktirala sam ja njih da im javim šta je skot uradio. Nisu se udostojili da izjave saučešće“, priča nam neutešna majka.

„Moje srce je za trećinu otišlo uz nju“

„Nevena je rođena 4. januara 2003, kao prvo voljeno dete iz fine, ugledne porodice. Uvek je bila okružena društvom, nasmejana, pozitivna. Završila je srednju Ekonomsku školu u Grockoj, a život je naveo na njenu sudbinu, te je brzo stupila u brak i iz njega izašla još brže. Mogu samo da vam kažem da je bila dete za primer! Moje srce je za trećinu otišlo uz nju, a ostale dve trećine su za njene seke“, priča nam Nevenina majka.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako kaže, želela bi da poruči svoj deci da treba da poslušaju savete svojih roditelja, jer je i Nevena uvidela da je ona bila u pravu.

Šok i neverica u Grockoj

Reporteri portala Nova.rs posetili su ovu prigradsku opštinu u kojoj je stanovao mladi bračni par. Šok i neverica, to su dve reči kojima bi se mogla opisati atmosfera jutro nakon stravičnog zločina. Ispred njihove kuće i dalje se nalazi potrgana policijska traka, a vrata stana su zapečaćena. Kako su nam komšije pričale, poznavali su i Nevenu i Đorđa, kao fine i mirne mlade ljude.

„Đorđe i Nevena su se venčali početkom prošle godine i nikada, makar koliko smo mi znali, nije bilo nekih većih svađa. I on i ona su iz Grocke, obe njihove porodice su divne, a sada su obe zavijene u crno. Tuga šta se dogodilo, dvoje tako mladih ljudi, da tako skonča, žalosno“, kaže komšinica koja radi u obližnjem frizerskom salonu i dodaje:

Foto: Printscreen Instagram

„U prvi mah nisam mogla da verujem, poznajem Đorđa, moj sin se družio sa njim. On je od one dece za koju se kaže da usta ima, jezik nema. Tih, miran, voleo je tu policiju, pre je radio u vojsci. I otac mu je policajac, pošten čovek, i on i supruga maksimalno su posvećeni svojoj deci. Baš zato nam je čudno da je uopšte mogao tako nešto da učini“, kaže nam sagovornica.

Bonus video: Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare