Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline Aćimović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloletnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetoro dece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu. Optuženi Kecmanovići, kao i predsednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. trebalo bi da danas iznesu odbranu, a ispred sudnice su i roditelji stradale dece.

„Danas je našoj Angelini 15. rođendan, bili smo na groblju i odneli joj poklon zlatnu narukvicu sa tri krstića i veliku igračku Meda Brunda. Večeras smo na Tašmajdanu organizovali klizanje za decu iz „Ribnikara“, gde ćemo poslužiti kolače u čast našeg deteta“, rekao je za Nova.rs Anđelko Aćimović, otac ubijene učenice Angeline.

Pročitajte još:

„Kecmanovići lažu i glume kad plaču. Emocije su im nula. Kada se Miljana videla sa sinom prvi put nije bila suza. Kada je Vladimir video slike nastradalih tela krvave dece iz dokumentacije, počeo je da sebe sažaljeva. Govorio da mu je porodica upropašćena. A kako su vaspitavali dete? On je žrtva njihovog vaspitanja i nebrige. Šta im dete radi na internetu? Kako dva dana nisu mogli videti oružje i molotovljeve koktele?“, rekao je Anđelko.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Majka Eme Kobiljski, držeći i gledajući sliku svoje ćerke, plakala je sve vreme.

Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

„Ja sam nju pogrešno učila, ja sam nju slagala. Učila sam je da se druži, dok je neko drugi vodio svoje dete u streljanu i učio da puca, a posle kaže nisam kriv“, kroz jecaje je rekla Nina Kobiljski dok su je ostali roditelji tešili.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Roditelje dece ubijene u „Ribnikaru“ nalaze se ispred sudnice jer je suđenje zatvoreno za javnost, a rukama drže slike svoje dece.

Četvoro optuženih

Podsetimo, otac dečaka-ubice optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

Zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ratko I. je tvrdio da nije video dečaka kako puca, da ga je samo jednom video kako dotrčava i da je naložio instruktoru da se udalji napolje, niti da je ikad upoznao dete i sa njim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti sa onim što su nadležni utvrdili.

Instruktor Nemanja M. isto je, tokom istrage, lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, navodeći da bi mu to onemogućio, kao i da Vladimir K. dolazio s nekim u streljanu da puca – čiji je iskaz suprotan prikupljenim dokazima.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Podsetimo, dečak-ubica izvršio je 3. maja prošle godine masakr u školi „Vladislav Ribnikar“, kada je ubio devet učenika i domara škole.

VIDEO: Suđenje roditeljima ubice iz „Ribnikara“ zatvoreno za javnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare