Borivoje Borović, Miljana Kecmanović i Irina Borović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloletnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetoro dece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima, optuženi Kecmanovići, kao i predsednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M, negirali su krivicu.

Pretres je na samom početku prekinut, a potom i zatvoren za javnost.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici i negirali izvršenje krivičnog dela.

Borivoje Borović i Irina Borović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nikola Uskoković danas je čitao optužnicu, a prema našim nezvaničnim saznanjima, nastavak je najavljen i za sutra.

Takođe, tužilac je odustao od svedočenja posebno osetljivih svedoka.

Nakon ročišta advokatica koja zastupa Kecmanoviće, Irina Borović, istakla je da smatra da je odluka suda da zatvori javnost ishitrena, kao i da se nada da će sudija Zoran Božović opet razmotriti tu odluku.

Četvoro optuženih

Podsetimo, otac dečaka-ubice optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

Pročitajte još:

Zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Ratko I. je tvrdio da nije video dečaka kako puca, da ga je samo jednom video kako dotrčava i da je naložio instruktoru da se udalji napolje, niti da je ikad upoznao dete i sa njim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti sa onim što su nadležni utvrdili.

Miljana Kecmanović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Instruktor Nemanja M. isto je, tokom istrage, lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, navodeći da bi mu to onemogućio, kao i da Vladimir K. dolazio s nekim u streljanu da puca – čiji je iskaz suprotan prikupljenim dokazima.

VIDEO: Potresna svedočenja porodica nastradalih u Ribnikaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar