Foto:Privatna arhiva

Devojčica Barbara Vitez (16) nestala je u novembru 2016. godine u Senti kada je krenula kući sa rođendana svoje prijateljice, a do danas nije utvrđeno šta se kobne večeri tačno desilo. Postojale su informacije da je devojčica upala u Tisu sa mosta, međutim, njena porodica je godinama izražavala sumnju u te navode.

Barbara je poslednji put viđena 25. novembra 2016. godine, a dvojica njenih drugova, koji su se navodno u trenutku nestanka sa njom vraćali sa rođendana, tvrdili su da je kobne večeri pala sa mosta u Tisu. Sa druge strane, roditelji su tvrdili da je to nemoguće jer se Barbara plašila visine, a njihove tvrdnje potkrepila je i činjenica da je reka Tisa nebrojano puta tokom istrage pretraživana, kao i da telo do danas nije pronađeno.

Pročitajte još:

Sedam godina kasnije i dalje nije utvrđeno šta se desilo kobne večeri i gde je Barbara. Slučaj su od samog početka pratile čudne okolnosti.

Tako je samo nekoliko dana od njenog nestanka, usledio još već šok za nesrećne roditelje koji su očajnički tragali za svojom ćerkom. Njima je na kućnu adresu stiglo pismo da je Barbara pretučena, silovana, ubijena i na kraju bačena sa mosta u Tisu.

Ta verzija događaja je bila sušta suprotnost onome što su ispričali Barbarini drugovi, koji su kobne večeri bili sa njom.

Svi su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju i svi, osim dvojice koji su je poslednju videli živu, prošli su.

Tokom istrage nestanka pojaviljivale su se razne informacije o tome šta li je moglo da se desi devojčici i gde se ona nalazi, pa je čak rečeno da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, čak i u  Albaniji. Nesrećni otac jednom prilikom čak je i otišao u susednu državu, iako su ga uveravali da MUP Srbije sarađuje sa mađarskom policijom. Kada se pojavio tamo, niko od nadležnih nije znao ništa o njegovoj ćerki.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Njen otac Endre Vitez ispričao je jednom prilikom da samo želi da konačno nađe svoje dete.

„Svaki 25. novembar nam prolazi isto u nadi da će moja ćerka da se varti. Policija i tužilaštvo su zakazali, a naša porodica je angažovala i privatnog detektiva, ali pomaka nema i dalje. Mi danas nemamo ama baš nikakve informacije. Advokat kaže da ne može ništa, jer tužilac ne da da se ovaj slučaj ponovo otvori, kako kaže, navodno stoji zamrznut. Nije zaključan, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Policija ne zove“, rekao je otac devojčice.

Endre Vitez Foto:Medija centar Beograd

On je tom prilikom izjavio da misli da je njegova ćerka oteta, jer njeno telo nikada nije pronađeno.

„Iz Mađarske smo nekoliko puta dobijali fotografije na kojima je navodno Barbara, ali nažalost, nijedna nije dovela do nekog traga. Nažalost, toliko vremena je prošlo da ako bi pored mene prošla moja ćerka, pitanje je da li bih je i ja prepoznao“, izjavio je on tada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar