Foto:Privatna arhiva

U zimu 2016. godine petnaestagodišnja Barbara Vitez krenula je seničanskim mostom preko Tise na rođendan sa svojim drugarima. Od tog dana pa sve do danas, Barbarini roditelji ne znaju šta se dogodilo sa njihovom ćerkom. Iako je zvanična verzija događaja da je pala u reku i nestala, oni u to ne veruju.

Misteriozni nestanak petnaestogodišnje devojčice jedan je od onih slučajeva koje će javnost u Srbiji dugo pamtiti, kao i ono što se posle njega dešavalo. Barbara je kobne večeri sa drugarima, vraćajujći se sa rođendana, prelazila most. Njen nestanak prijavili su drugari.

Hitne službe su odmah izašle na teret i počele sa pretragom korita reke. Verovalo se da se devojčica okliznula i pala, a za njom se u svim delovima Sente i njoj su pisali svi mediji u državi. Devojčica kao da je propala u zemlju.

Ilustracija Foto: Nova.rs

Desetak dana od početka potrage došlo je do potpunog obrta, kada je na adresu Barbarinih roditelja stiglo anonimno pismo u kom autor tvrdi da je devojčica silovana, pretučena, ubijena i bačena u Tisu dok su paralelno sa tim njeni drugari tvrdili nešto drugo.

Svi su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju i svi, osim dvojice koji su je poslednju videli živu, prošli su.

Sumnje su produbljivale i informacije da je devojčica viđena u Albaniji, Grčkoj, Mađarskoj, zbog čega je njen otac jednom prilikom i otišao u Budimpeštu. Dok su ovdašnji nadležni organi tvrdili da u potrazi sarađuju sa srpskim kolegama, kada je Barbarin otac Endre otišao u policijsku stanicu u Mađarskoj, o njegovoj devojčici nisu znali ništa.

Barbarini roditelji tvrdili su u ranijim razgovorima za medije da im je nestala tinejdžerka poručila i pesmu putem jedne mađarske emisije. Voditelj je navodno rekao da je „Barbika poslala pesmu mami i tati i njenom bratu“ čiji naziv u prevodu sa mađarskog na srpski znači „Težak je ovaj put“.

Napunila bi 20 godina

Da kobne večeri nije nestala, Barbara bi minulog petka napunila 20 godina. Njena majka Melinda Vitez na svom Fejsbuk profilu objavila je tim povodom potresnu poruku: Barbara, danas si napunila 20 godina. Anđele, neka te moj sin Atila čuva.

Bonus video: Jutro posle požara – Kineski tržni centar

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar