Foto:Privatna arhiva

Sudbina Barabre Vitez iz Sente, koja je pre tačno četiri godine nestala dok se sa dvojicom drugova vraćala sa rođendanske proslave, još uvek nije rasvetljena, a njeni roditelji ne gube nadu da je njihova ćerka, koja bi danas imala 19 godina, negde živa i zdrava.

Šta se dogodilo sa Barbarom Vitez pitanje je na koje ni istražni organi Srbije još uvek ne mogu da daju precizan odgovor. Ona je poslednji put viđena 25. novembra 2016. godine, a dvojica njenih drugova koji su navodno u trenutku nestanka bili sa njom, tvrdili su da je pala sa senćanskog mosta u Tisu, u trenutku dok su se vraćali sa rođendana jedne drugarice.

Upravo je svedočenje Barbarinih drugova pokrenulo brojne kontroverze, zbog čega njeni roditelji do danas nisu poverovali u ovaj sled događaja. Tinejdžeri su navodno tvrdili da je devojčica hodala po ivici mosta u trenutku kada se okliznula i pala u vodu, a ova saznanja demantovali su njeni roditelji tvrdnjama da im se ćerka plašila visine i da sigurno nije činila tako nešto.

Mediji su tada izveštavali da su dvojica mladića, koje je policija danima nakon Barbarinog nestanka saslušavala, davali kontradiktorne izjave, kao i da su i sami istražitelji imali utisak da ne govore istinu i nešto kriju. Uprkos svemu, ronioci su započeli prtetragu rečnog korita Tise, najpre u okolini mosta, a potom i nizvodno. Sve to nije dalo nikakvo rezultate, zbog čega su Barbarini roditelji bili sve više ubeđeni da im je ćerka živa, kao i da ju je u noći nestanka neko oteo.

Pročitajte još:

S obzirom na to da telo nikada nije pronađeno, slučaj odnosno potraga za devojčicom su i dalje otvoreni. Međutim, meštani Sente tvrde da svi prećutno veruju da Barbara jeste upala u Tisu, kao i da nije prva osoba koja je netragom nestala posle pada u vodu.

U danima koji su usledili, porodica Vitez je često dobijala dojave da im je ćerka viđena u Mađarskoj, Grčkoj i Rumuniji, ali i anonimne dojave i poruke da definitivno nije pala sa mosta, već da je žrtva trgovine ljudima. Sve provere i neumoran rad senćanske policije na ovom slučaju nisu dali nikakve rezultate ni nove tragove.

#related-news_0

Porodicu Vitez je u međuvremenu zadesila i druga tragedija, nakon što im se stariji sin Atila razboleo i preminuo.

Otac devojčice Endre Vitez izjavio je za medije povodom četvrte godišnjice od nestanka ćerke da nadu nije izgubio, ali i „da ga boli što se više niko ne bavi potragom“.

Za Barbarom je inače raspisana Interpolova poternica, ali ni to nije dalo nikakve rezultate.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare