Prvooptuženi u postupku Jovanjica Predrag Koluvija nastavlja sa novim poslovnim poduhvatima, uprkos postupcima koji se protiv njega vode. "To nije toliko iznenađenje ako imamo vidu da ga je branio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić u javnim nastupima", rekao je novinar Radara Vuk Cvijić

Cvijić je u emisiji Newsnight na N1 rekao da je Koluvija imao osam firmi sa Jovanjicom, ne računajući dve novoosnovane i da je „prilično razgranao posao“.

„Kao neplanirani slučaj desilo se to što su radili inspektori Četvrtog odeljenja…Sve drugo se pokazuje kao pravilo, vidimo da se postupci ne završavaju, po svemu sudeći sada će se i odugovlačiti pošto su spojena dva postupka u jedan“, naveo je Cvijić.

Prema njegovim rečima, i novo preduzeće, simboličnog naziva „Jovanjica nova“, je nastavak one koja je radila.

„Ono što je neobično je da sarađuje sa državnim Institutom za opštu i fizičku hemiju. Na pitanje kako je moguće da sarađuju sa njim, nismo dobili jasan odgovor“, naveo je Cvijić, koji je autor teksta o novim poslovima Predraga Koluvije.

Posao se, kako navodi Cvijić, nastavlja, a na pitanje kako je to moguće, podseća da se bivši ministar policije, a sada odbrane Bratislav Gašić, dopisuje sa Koluvijom, da su inspektori Četvrtog odeljenja imali plan da ga uhapse, da je Aleksandar Vulin bio „baštovan“ u Jovanjici…

„Nije neobično ishodište s obzirom na to šta se dešavalo“, smatra Cvijić, ističući da su sa druge strane, inspektorima žvoti ugroženi.

„Četvrto odeljenje je praktično rastureno nakon otkrića najveće plantaže marihuane“, dodaje.

O napadu na njega

Upitan dokle se stiglo sa istragom povodom napada direktora Srpskog telegrafa Milana Lađevića na njega, u Kosovskoj ulici u centru Beograda, Cvijić kaže da izgleda da se istraga ne vodi.

„Mislim da je stala na početku“, rekao je i podsetio na to kako su se o tom napadu izjašnjavali predstavnic vlasti.

Neobično je, kaže Cvijić, da nestaju dokazi.

Trebalo bi da bude neobično. Ovo za mene nije neočekivano nažalost, kaže on.

Iz policije su mu pre mesec dana, kada ih je pitao za kamere, rekli da će ga pozvati u toku dana.

„Taj dan dugo traje, evo mesec dana“, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare