Foto:EPA-EFE/Arthur Dong/Shutterstock

Ni pet meseci nakon što je prijavljen nestanak Beograđanke Ane Volš u Bostonu, njeno telo nije pronađeno. U međuvremenu je za zločin je i zvanično optužen njen suprug Brajan Volš, kog deo javnosti već uveliko oslovljava "najglupljim ubicom" koji je ikada hodao zemljom zbog niza grešaka koje je pravio nakon ubistva. Prijatelji Ane Volš, koji ni danas ne mogu da poveruju da je otišla na tako stravičan način, poslali su poruke njenoj deci, trojici dečaka koji su sada ostali bez oba roditelja.

Anin suprug Brajan Volš optužen je prošle nedelje da je počinio tri krivična dela – ubistvo svoje supruge, ometanje policijske istrage i nepropisno prenošenje ljudskog tela. Ukoliko Volš bude osuđen za krivična dela koja mu se stavljaju na teret, posebno teško ubistvo supruge, biće osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta, tako da će njihovo troje dece, tri maloletna dečaka, ostati bez oba roditelja.

Prijatelji ubijene Ane Volš koji su učestvovali u kreiranju dokumentarca televizije Fox5, opisali su je kao neverovatnu ženu, ističući kako još ne mogu da poveruju da je više nema.

Foto: Facebook/Ana Walshe

„Ona je živela američki san. Imigrirala je iz ratom zahvaćenog područja, došla je ovde, pronašla je posao kojim je izdržavala sebe i svoju porodicu“, kazao je njen prijatelj Piter Reider na samom početku. Prisetio se trenutka i kada ga je zajednički prijatelj Gem, koji je novogodišnju noć proveo u kući Volšovih, pozvao i saopštio mu da je Ana nestala.

„Rekao sam mu – kako to misliš nestala“, prepričao je Reider, pa pojasnio da ne misli da je Ana ikada pomislila da je u opasnosti.

Foto: Privatna arhiva

Anina prijateljica Alisa Kirbi prisetila se načina na koji je Ana pričala o suprugu Brajanu.

„Opisivala mi ga je prvenstveno kao svog prijatelja, bili su veoma bliski, bila je to ljubav na prvi pogled. Govorila je da mu veruje, da sve što je uradio pogrešno u prošlosti bilo je zbog loših izbora, ali da je dobra osoba. Strašno je i pomisliti da neko ko se predstavljao tako mirnim, može tako nešto da učini“, kazala je prijateljica.

Piter i Alisa, Anini bliski prijatelji, iskoristili su ovu priliku da upute emotivne poruke posvećene dečacima koji su ostali iza nje i poruče im da nastave putem kojim je ona krenula.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Ana bi želela da njena deca nastave tamo gde je ona stala u životu. Kako god to izgledalo. Volela bi da to njena deca urade i da to znaju“, kazao je Piter, dok je Alisa dodala:

„Kao majka bila je uvek pažljiva, puna ljubavi i zabavna. Znate, imala je tri dečaka, tako da su se često i mnogo igrali. Bilo im je zabavno. Bila je veoma prisutna kada je reč o deci“, kazala je Alisa Kirbi, te dodala da joj se Ana i sama poveravala da je muči rastavljenost od dece, pošto radi u Vašingtonu, dok su oni u bostonskom predgrađu Kohasetu.

Brajan Volš je, podsećanja radi, negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i uprkos tome što je suočen sa snažnim dokazima poput krvavih tragova u kući, delova njene odeće i dokumenata na smetlištu kod Kohaseta, ali i bizarnom Gugl pretragom u kojoj je Brajan postavljao bizarna pitanja kao što su: Kako se otarasiti tela, šta će se dogoditi ako se telo ubaci u amonijak i slično.

Bonus video: I dalje traje potraga za mladićima u Dunavu – ima li nade?