Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Privatna arhiva, Shutterstock

Suđenje za ubistvo Beograđanke Ane Volš nastavlja se 4. aprila u Masačusetsu u Americi, a pred sudom će se naći njen suprug Brajan, koji je optužen za zločin. Protiv Volša su pre nekoliko dana podignute tri optužnice, za ubistvo supruge, za dovođenje u zabludu policijske istrage/ometanje pravde i za nepropisno prenošenje ljudskog tela, a javnost opravdano interesuje da li američko tužilaštvo ima dovoljno jake dokaze za osuđujuću presudu.

Prethodno suđenje za svirepo ubistvo majke troje dece bilo je zakazano za 1. mart pred sudom u Masačusetsu i tada je trebao da se pojavi i Volš, ali je to suđenje odloženo. U međuvremenu, tužilac Majkl Morisi saopštio je da je protiv Volša podneto nekoliko optužnica.

Za ceo slučaj saznalo se početkom ove godine kada je Ana Volš misteriozno nestala. Kako je Brajan rekao istražiteljima, njegova žena je navodno 1. januara morala da otputuje u Vašington zbog posla, međutim, njena firma nekoliko dana kasnije prijavila je da se ona ne pojavljuje na radnom mestu i da je niko ne viđa.

Počela je potraga za Anom koja se završila sa hapšenjem Brajana Volša.

Ubrzo je otkriveno da je Brajan, koji se u tom periodu nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, lagao policiju o svom kretanju u danima nestanka supruge.

Tokom istrage otkriveno je da je on u periodu od 15.00 do 21.00 časova 1. januara, kada je ubijena Ana, poslao zahtev policiji da izađe kako bi pomogao svojoj majci koja se nedavno operisala.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

Potom je rekao da se njegova majka sama odvezla, jer se oporavila brže nego što su mislili, a on je ostao u kupovini namirnica.

Sumnja se da je to trenutak kada je Brajan Volš uklonio telo supruge.

Volš je najpre uhapšen zbog ometanja istrage, jer je istražitelje lagao o svom kretanju u danima nestanka žene, a tokom pretresa njegove kuće istražitelji su našli tragove krvi i nož. To ga je odmah označilo osumnjičenim za zločin.

Pročitajte još:

Istražitelji su tada istragu usmerili prema Brajanu, a narednih dana isplivali su brojni dokazi koji su ga nesumnjivo povezivali s nestankom, odnosno ubistvom supruge.

Ipak, jedan zastrašujući podatak bio je dovoljan za podizanje optužnice protiv Volša, a to je njegova pretraga na internetu na dan nestanka Ane Volš.

Foto: Privatna arhiva

„Posle koliko vremena telo počinje da se oseća? Kako zaustaviti truljenje tela? Kako umotati telo? 10 načina da odločite leš, ako je stvarno neophodno? Koliko vremena treba da se neko proglasi nestalim? Da li možete odbaciti delove tela? Šta radi Formaldehid? Koliko vremena ostaju tragovi DNK? Da li se može identifikovatii osoba od parcijalnih ostataka? Rasparčavanje i najbolji način da odložite telo? Kako očistiti krv sa drvenog poda? Luminol za detekciju krvi? Šta se dešava sa delovima tela kada ih ostavite u amonijak? Da li je bolje baciti ili oprati odelo sa mesta zločina?“, ovo je jeziva pretraga Volša, koja je trajala od ranih jutarnjih do popodnevnih sati.

Lista svedoka

Na suđenju Brajanu Volšu definitivno će velika pažnja biti poklonjena svedocima. Definitivno bi među svedocima trebalo da se nađe prijatelj Volšovih koji je sa njima proslavljao Novu godinu. Džem Mutlu bio je jedan od poslednjih ljudi koji su videli Anu Volš pre nego što je nestala. On je prilikom davanja izjave za medije istakao da su Ana i Brajan živeli u odvojenim kućama, što se dotad nije znalo.

„Putovala je stalno. Nije viđala decu onoliko često koliko bi želela, volela je sve, definitivno je jako volela svoju decu“, rekao je tada on i dodao:

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

„Sedela je pored mene za barskom stolicom u kuhinji. Apsolutno nije bilo naznaka da će se te noći dogoditi bilo kakva tragedija, nestanak ili bilo šta drugo.“

Takođe, i bebisiterka dece Volšovih, čije ime zasad nije saopšteno, mogla bi da otkrije kakav su odnos imali Ana i Brajan, pogotovo u danima pre nestanka. Naime, kada je istražiteljima Brajan pričao gde je sve išao nakon nestanka supruge, spomenuo je i bebisiterku njihove dece, a pretpostavlja se da bi ona mogla da svedoči o odnosima u kući.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Ona bi mogla da otkrije detalje koji bi razjasnili šta se između dva supružnika dešavalo, kao i da otkrije kakvo je bilo ponašanje Ane uoči nestanka. To bi moglo da olakša policiji posao, ali i da ukaže na to šta se desilo kobnog dana kada je Beograđanka nestala.

Interesantan je podatak i da bi Brajanova majka Dajana mogla da se nađe na spisku svedoka i postoji izvesna sumnja da je imala saznanja o zločinu njenog sina.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

Podsetimo, telo Ane Volš nikada nije nađeno, a jedan od ključnih dokaza jesu papuče iz porodične kuće u Kohasetu, na kojima su pronađeni tragovi krvi za koju se sumnja da je Anina.

Policijski službenici rekli su da se ukući osećao jak miris hemije za čišćenje, kojima je verovatno pokušao da ukloni sve biološke tragove.

Kese, sredstva za čišćenje i nož

Kako je naš portal ranije pisao, u podrumu kuće Volšovih, policija je pronašla oštećen i krvav nož, kao i tragove krvi.

Sa druge strane, na deponiji na koju ide đubre iz Kohaseta pronađeno je još materijalnih dokaza: krvava krpara, ručna testera, kese, ambalaža od sredstava za čišćenje.

BONUS VIDEO: Za ubistvo muškarca u Jarku, uhapšena dvojica osumnjičenih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar