Suđenje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću održano je juče u Višem sudu u Beogradu i tom prilikom salsušana je I. V., jedna od prvih devojaka koja ga je prijavila. Advokat žrtava Jugoslav Tintor gostovao je u emisiji "Probudi se" na televiziji Nova S, rekavši da je ispitivanje oštećenih devojaka bilo potresno.

Kako je naveo Tintor, juče je branilac osumnjičenog Aleksića skoro tri sata postavljao pitanja trećoj žrtvi, ali je takođe najavio da to nije kraj nego da se ispitivanje nastavlja na sledećem ročištu.

„Vi ste imali priliku da čujete jedno potresno svedočenje u sudnici, što i jeste suština glavnog pretresa da sud može da vidi devojku, da po njenom izrazu lica stekne utisak o verodostojnosti toga što priča. Jedno je papir i njen iskaz na 13 strana, a drugo je kad slušaš uživo čoveka i ta pitanja koja kad se postavljaju izazivaju senzibilnu reakciju“, naveo je advokat i dodao:

Pročitajte još:

„Odbrana ima pravo da preispituje dokaze iz optužbi i to se radi na dva načina. Prvi je da se ospori istinitost, a drugi je da se ospori kredibilitet svedoka“.

Kako navodi, specifičnost ovog slučaja jeste u tome što se veliki broj žrtava dovodi u vezu sa jednim čovekom, a takvih slučaja nema puno.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

„U ovom slučaju govori se o specifičnom načinu izvršenja dela, koje je trajalo godinama i sve se pripremalo. Deca su dovođena u jednu specifičnu zatvorenu grupu, u kojoj funkcionišu i uspostavljaju jedan iracionalan odnos poverenja sa učiteljem. Ta osoba koristi prednost starijeg čoveka u odnosu na dete, uči vas svemu sa ili umesto roditelja“, objašnjava Tintor i nastavlja:

„Tek oko punoletstva sva ta dela koja se stavljaju na teret korespondiraju. Nemate ovde svedočenje da je neko dete napadnuto u 10. ili 11. godini, nego u preiodu te neke seksulane zrelosti, kada se prelazi crta“.

Advokat Jugoslav Tintor je rekao da je njegovo mišljenje da odbrana ovakvim ispitivanje suptilno opstruira proces.

Celo gostovanje možete pogledati u prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Mika Aleksić ispred sudnice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar