Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje profesoru glume, Miroslavu Miki Aleksić, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem Ivane V. devojke koja je Aleksića među prvima prijavila za silovanje. Njeno saslušanje danas je trajalo čak tri sata.

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

Na današnjem suđenju Miroslavu Miki Aleksiću pred govornicu je izašla Ivana koja je potvrdila izjavu koju je dala u tužilaštvu, rekavši da stoji iza svega što je prethodno rekla, nakon čega je Zoran Jakovljević, branilac Miroslava Aleksića, počeo da joj besumučno postavlja pitanja.

Pročitajte još:

Ispitivanje žrtve Mike Aleksića trajalo tri sata

Pitanja poput: „Zašto nisi prijavila“, „Zašto si nastavila da ideš na časove glume“, „Da li te je fizički maltretirao“, „Sa kojim prijateljima si prvo razgovarala o ovome“, „Da li je Milena prvo pozvala tebe ili ti nju“, „Zašto se nisi prvo obratila roditeljima“, Jakovljević je čak tri sata postavljao pitanja Ivani V. koja je svakim novim odgovorom zvučala kao da joj je sve teže da se priseća svega što je prošla.

„Da li se osećate silovano?“, izgovorio je u jednom trenutku Jakovljević.

Ivana je bez trunke razmišljanja dala potvrdan odgovor.

„Da“, rekla je ona.

Suđenje Miki Aleksiću Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokat Aleksića ju je ispitivao i zašto je uprkos tome što je proživela sa Aleksićem nastavila da dolazi u studio, Ivana je objasnila da je dugo bila deo te zajednice i da je znala da to nije dobro, ali je potiskivala.

„Osećala sam sramotu i poniženje“, rekla je Ivana.

Jakovljević ju je pitao čega se plašila i koga da to kaže, na šta je devojka odgovorila da se plašila da kaže roditeljima zato što bi oni krivili sami sebe jer nisu reagovali.

„Bilo me je sramota. Teško mi je bilo da prihvatim, plašila sam se i borila se sa time“, rekla je ona.

„Osećala sam se zarobljeno, nisam znala kako da reagujem“

Jakovljević ni ovog puta nije odustajao u nameri da odbrani postupke Aleksića pa je tako nekoliko puta pitao žrtvu zbog čega nije napustila studio i da li joj je neko pretio.

Ivana je negirala da ju je Aleksić vezivao i da joj je pretio.

„Osećala sam se prestravljeno, zarobljeno. Nisam znala kako da reagujem“, objasnila je ona.

Pročitajte još:

Ona je dalje rekla da je imala nisko samopouzdanje i da je on to i primetio.

„Plašila sam ga se. On je bio grub, vređao nas je da smo glupi. Plašila sam se da neću biti pametna“, rekla je ona i dodala: „Često sam plakala u četiri zida i povraćala, proživljavala sam sve sama“.

Jakovljević je potom počeo da postavlja pitanja koja se tiču tadašnjeg ljubavnog života žrtve te Ivanu upitao da li se tada zabavljala sa nekim dečkom.

U nizu pitanja, Jakovljević je Ivanu pitao zbog čega je nije spremao otac koji radi na FDU, već Aleksić.

„Nisam želela da imam vezu za akademiju već da svojim trudom i radom dođem do nje“, rekla je ona.

Optužnica protiv Aleksića

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

On je negirao dela koja mu se stavljaju na teret, a u svojim izlaganjima je svedočenja oštećenih poredio sa serijom „Seks i grad“ i sa meksičkim sapunicama.

Aleksić je uhapšen u januaru 2021. godine, a pritvor mu je u septembru zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, koji je ukinut u martu ove godine.

BONUS VIDEO: Slučaj Mike Aleksića, dve godine od otkrivanja i godina suđenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar