Foto: N1

U leskovačkoj Juri danas je održan jednosatni štrajk upozorenja u kome je učestvovalo oko 300-400 radnika, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress iz štrajkačkog odbora.

Štrajk je, u skladu sa zakonom, organizovan unutar fabrike a radnici koji su štrajkovali su uspeli da na sat vremena obustave proizvodnju u nekim delovima, prenosi JUGpress.

Rukovodstvo fabrike je danas započelo sa pritiskom na radnike koji su štrajkovali i oni su popisivani, rečeno nam je u štrajkačkom orboru. Sa druge strane iz kompanije Jura je nekim medijima stiglo saopštenje da su predstavnici radnika prekinuli pregovore.

To su nam potvrdili i predstavnici Štrajkačkog odbora koji kažu da su pregovore napustili zato što poslodavac, tj. Jura , nije imenovala pravnika koji bi učestvovao u njima.

Najavljuju da se jednosatni štrajk nastavlja u ponedeljak.

Oni su danas predali zahtev za povećanje plate u iznosu od 20%, obračun bonusa na prisutnost po danu prisutnosti na radnom mestu, povećanje naknade za topli obrok na 400 dinara neto, opredeljivanje dodatnih 5.000.000 din na mesečnom nivou za sredstva za higijenu u toaletima na nivou cele kompanije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar