Ivan Popović i Marko Stojanović Foto:Privatna arhiva

"Marko nikada nije bežao od nekog problema, bio je pun života i verovao da iz svake situacije može da se pronađe izlaz. Do poslednje sekunde sam se nadao, da će ga taj njegov optimizam sačuvati i pomoći mu da izađe iz problema u kom se našao, ne svojom krivicom", neutešan je Ivan Popović (30) posle tragičnog gubitka najboljeg prijatelja Marka Stojanovića, mladića, koji je premunuo posle lekarske greške u ćuprijskoj bolnici.

Smrt mladog Marka iz Svilajnca, nikoga u Srbiji nije ostavila ravnodušnim, ali je najteže porodici i prijateljima, koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da Marka više nema.

„Svako u životu ima bar jednu osobu na koju može da računa u svakom trenutku. To je za mene bio Marko, a sada mi je na silu oduzet“, skrhan tugom, teško je izgovorio za Nova.rs, Ivan Popović, mladić kome je Marko bio najbolji prijatelj još iz ranog detinjstva.

On u ispoveti za naš portal, kaže da ne može da pronađe dovoljno reči, kojima bi opisao Markov pozitivan pogled na život.

‘‘Bio je borac koji je iz svih problema izlazio kao pobednik. Nasmejan i večiti optimista, veseljak, pokretač za druženje, odan prijateljima, ali sa porodicom na prvom mestu‘‘, u dahu se priseća Ivan svog najboljeg prijatelja.

Neutešan zbog činjenice da je zbog lekarske greške izgubio druga, Ivan priča da je do poslednje sekunde verovao u ‘‘čudo‘‘ i da će Markov pozitivan stav prema životu, biti jači od situacije u kojoj se našao.

Takav je, kaže, bio u svim životnim okolnostima, borben i pravičan, a pre svega odgovoran prema sebi i najbližima, podvlači Markov drug Ivan.

Ivan Popović i Marko Stojanović Foto:Privatna arhivaKao potvrdu tome, Ivan dodaje da je Marko, od svih iz generacije ‘‘prvi odrastao‘‘, jer je, kako kaže, prvi postao otac.

„Oženio je svoju srednjoškolsku ljubav, sa kojom je dobio ćerku, koja danas ima 10 godina. Kao otac, Marko se potpuno posvetio ćerki i preuzeo odgovornost da zarađuje za porodicu. Dok su mnogi iz naše generacije i dalje tražili novac od roditelja za izlaske, Marko je radio, nije birao poslove. Radio je na pumpi, išao u seču drva, razne druge fizički teške poslove. Takav je bio. Uvek je bio zreliji od svih nas, pa čak i od starijih momaka“, priča Ivan i ističe, je da je i pored svih porodičnih obaveza, Marko uvek bio uz prijatelje kada im je potreban.

‘‘Taj njegov večiti optimzam prenosio je na sve nas. Verovao je da za svaki problem postoji i rešenje. Bio je uz nas kada smo imali probleme i zajedno smo ih rešavali. Njegova priroda bila je vesela. Uvek je bio nasmejan i pokretao nas je da se veselimo, čak i kada nije bilo nekog posebnog povoda. Bio je muzički talentovan, završio je nižu muzičku školu, svirao harmoniku i imao božanstven glas. Marko je bio taj, koji je u društvu uvek pravio dobru atmoferu i tako podizao sve nas, čak i u trenucima kada smo imali neke probleme. Znali smo da uvek možemo da računamo na njega. Tragično je što je otišao zbog problema, za koji nije on kriv‘‘, rezigniran je i ljut Markov prijatelj Ivan.

Marko je živeo za decu

„Deca su bila ceo Markov svet“ , u jednoj rečenici opisuje Ivan, Markov pogled na roditeljstvo.

Priča i da je u želji da svojoj ćerki obezbedi sve što joj treba, u jednom trenutku otišao u inostranstvo, ali se kako navodi, brzo vratio, jer je shvatio da je ‘‘rad na crno‘‘ previše rizičan i  da nije vredan odvojenosti od porodice.

‘‘Nikada nije posustajao u toj želji da zaradi dovoljno za decu. Radio je u fabrikama u Svilajncu, ali je uvek prihvatao i dodatne poslove koje bi obavljao posle završene smene. Uglavnom fizičke poslove. Bio je dobar otac, živeo je za decu‘‘, ponavlja neutešni Ivan.

On se priseća, da je Marko pre rođenja ćerkice bio toliko srećan, da je svoju radost zbog uloge oca, ‘‘podelio sa celom Srbijom‘‘. Objašnjava da se prijavio za učešće u jednoj popularnoj televizijskoj emisiji, koja je snimala novopečene roditelje.

‘‘Marko je bio presrećan što će postati otac. Nesebičan i širokogrud kakav je bio, tu sreću je svakodnevno delio sa nama. Pozvao je, nas nekoliko najbližih drugara, da i mi učestvujemo u toj emisiji. Imao je taj ‘dar‘ da svoju sreću prenosi na druge i zbog toga sam zahvalan što sam ga imao za prijatelja‘‘ bolno je ispričao Ivan.

Marko Stojanović (30), preminuo je 28.oktobra, posle grube lekarske greške u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Marko je imao roditelje i starijeg brata, a iza njega su ostali supruga Nikolina, petnaestomesečni sin i ćerka (10) iz prvog braka.

Marko će biti sahranjen sutra u 13 sati na gradskom groblju u Svilajncu.

BONUS VIDEO: “Nova“: Je li morao da umre Marko?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar