Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rekonstrukcija Brankovog mosta nije mogla da sačeka letnji period zbog stanja u kojem se nalazi spojnica dve strane mosta i stubovi koji su korodirali, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gostujući u Beogradskoj hronici na RTS.

On je pojasnio da spojnica između dve strane mosta nije rekonstruisana od 1954. godine, a da je pet od 20 stubova uklonjeno pre početka sanacije.

„Rečeno mi je da je veliki rizik da most u takvom stanju dočeka zimu i neko eventualno veliko nevreme. Radovi bi trebalo da budu gotovi 27. ili 28. novembra“, kazao je Šapić, prenosi Beoinfo.

On je istakao da do sada nije bilo slučajeva da su probijani rokovi za radove koje su započeti od kada je na funkciji gradonačelnika.

„Kako ne bismo dolazili u situacije da se nešto obeća, a ne ispuni, nećemo u budžet više stavljati projekte koji nemaju u potpunosti rešene imovinsko-pravne odnose ili da nije završen projekat. Jako je važno da više ne dođemo u situaciju da počnu radovi, a da ne postoje svi uslovi da se oni završe kvalitetno u predviđenom roku“, kazao je Šapić.

BONUS VIDEO – Drama na Brankovom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar