Foto: Printscreen/Video

Jedan od roditelja maturanata Ekonomske škole u Nišu javio se portalu Nova.rs ogorčen dešavanjima u Grčkoj, kada se zapalio autobus koji je prevozio učenike, a tom prilikom naglasio je da je potrebno da se u Srbiji pokrene tema o stanju voznih parkova u kompanijama koje se bave prevozom ljudi.

Kako kaže ovaj roditelj, koji je želeo da ostane anoniman, učenici su krenuli u četvrtak uveče i da se autobus po dolasku na Krf već naredni dan, kako tvrdi, pokvario.

„Proširile su se vesti da je u pitanju dovod goriva, odnosno crevo za gorivo. Deca su još tada bila uplašena, dete mi je to javilo. To je bio vikend i niko nije znao da li je autobus 100 odsto ispravan za povratak nazad ili ne. Vozači su tu nešto popravljali i krenuli su nazad i preko razglasa su rekli da je u pitanju bilo crevo za gorivo, nedugo posle toga je buknulo sve u zadnjem delu autobusa, u delu motora i deca su panično počela da beže. Moje dete ima lakše povrede u vidu modrica, a žalilo se i na bolove. Takođe, pretrpelo je veliki stres. Tako da nije tačno da nema povređenih“, priča nam ovaj zabrinuti roditelj koji je rekao da su u Nišu uradili lekarski pregled.

Naš sagovornik je naveo i da deci u Grčkoj „niko nije ponudio pomoć iako su se gušili“.

„Niko nije zvao medicinsku pomoć kada su oni počeli da trče po auto-putu, ubrzo je došao neki drugi grčki autobus i odvezao ih do Soluna. Niko od nastavnika nam nije javio da se autobus zapalio, već su nam javila deca i to nas najviše pogađa u svemu tome“, ispričao nam je sagovornik.

Dodao je i da su „dali izjave u policiji“.

„Ja bih voleo da se pokrene jedna tema, jer ako vratite sliku unazad nekoliko meseci koliko je bilo incidenata sa autobusima, očito da tu treba nešto da se reši i to je veliki problem. Treba da se povećaju standardi i da se ljudi ne voze krševima. Sav krš iz Evorpe dolazi kod nas i bilo bi lepo da se pokrene ta tema. To je katastrofa u svim firmama“, rekao je on.

Dodaje da nadležni treba da urade vanredne kontrole ovog prevoznika ali i drugih.

„Neka pošalju inspekciju… Lako može da se proveri koje je godište taj autobus“, rekao nam je ovaj zabrinuti roditelj.

Podsetimo, autobus koji je prevozio maturante Ekonomske škole u Nišu zapalio se prilikom njihovog povratka sa ekskurzije na Krfu.

Naime, tada je iz zadnjeg dela autobusa, na auto-putu na severu Grčke počeo da kulja gust crni dim.

Vlasnik turističke agencije „VIP turs“ Slobodan Tarlać rekao je ranije da su „oba autobusa koja su vozila učenike Ekonomske škole na Krf pre polaska prošla tehnički pregled i da je potvrđeno da su ispravni“.

„Da autobus nije bio ispravan ne bi bez problema mogao da pređe više od 700 kilometara od Niša do Krfa. Niko ne može da predvidi kvar, ali uopšte nije bilo dramatično kao što roditelji kažu. Nije bilo požara, nije bila ugrožena bezbednost putnik. Dogodio se kvar, vozač je video da se zadimio zadnji deo, stao je i učenici su izašli napolje. Protivpožarni aparat nije koristio, autobus je prestao da se dimi čim je isključio motor“, rekao je ranije Tarlać.

***

BONUS VIDEO – Autobus koji je prevozio đake udario u bankinu na autoputu Niš – Beograd kod Batočine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar