Foto:EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Forum srednjih stručnih škola zatražio je danas ostavku ministarke prosvete zbog prebrojavanja prosvetara koji su protestovali i neispunjenih obećanja vlasti u vezi sa platama i bezbednosti.

U saopštenju piše da prosvetni radnici državi moraju da kažu „dosta“ za sva poniženja i urušavanje dostojanstva, te za, kako su naveli, stalno ugroženu bezbednost.

„Sa tugom smo dočekivali vaše prevare, nepoštovanje dogovora i protokole. Oterali ste nas u proteste i štrajk, a sada nas proganjate“, piše u sapštenju.

Naveli su i da ministarka prosvete „izdaje naređenja svojim poslušnim direktorima da prebrojavaju nastavnike koji su (nedavno) štrajkovali i protestvovali“.

„Ovo urušavanje naše borbe i prebrojavanje uz pomoć direktora nam ne ostavlja drugu mogućnost nego da tražimo ostavku ministarke Slavice Đukić Dejanović“, navodi se.

U saopštenju je ministraka optužena da je „učestvovala u kreiranju progona nastavnika koji su štrajkovali“, u Beogradu i više drugih gradova Srbije.

„Niti hoćemo, niti želimo da postavljamo ministre, ali ovakvo ponašanje mora sa sobom da povuče ostavku, ako ministarka ima imalo moralnih načela, ili da bude sankcionisana“, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare