Foto: EPA-EFE/DAVID MOIR

Svi mediji koje je osnivao Telekom su većim ili manjim delom u službi propagande SNS, a član medijskih zakona koji dopušta državnom operateru da osniva medije može da potpuno promeni scenu, rekao je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

„Sad možemo da očekujemo da će Telekom još jače ući u medijsko tržište, da će pokušati ono što je već uradio sa sportskim sadržajima – uz pomoć ogromnog novca koji ima, raznih monopola, podrške države, potpuno ‘očisti’ scenu od nepodobnih televizija i medija“, rekao je Bodrožić za N1.

On je kazao da ima i ljudi iz Evrope koji službuju u Srbiji, a za koje po ponašanju ne može da proceni „da li su članovi GO SNS ili predstavnici strane zemlje“.

Foto: Novi Optimizam /Medija centar

Rekao je da je medijska zajednica učinila mnogo da svetlo dana ugledaju predlozi nacrta medijskih zakona, i što je vlast naterana da popusti po određenim pitanjima.

„Mi smo postigli uspeh time što smo mnoge stvari isterali na čistac“, kazao je Bodrožić.

Međutim, kako kaže, sve može „obesmisliti“ član koji dopušta državnoj telekomunikacionoj kompaniji da uđe u vlasništvo medija.

Pročitajte još

„Vidimo i po insistiranju vlasti, koja je odustala od mnogih svojih predloga, tih stavova dodatih preko noći, ali nije htela da odustane od ovog člana koji legalizuje faktički postojeće stanje“, rekao je on.

Bodrožić kaže da ima dosta toga što su vlasti u Srbiji pokušale da kopiraju iz Mađarske i Poljske, „dve zemlje koje su problematične za samu EU“.

Upozorava da nije isključeno da se u skupštinskoj raspravi u nacrte zakona vrate izbačeni stavovi o koji idu na štetu kablovskih operatora, a u korist emitera sa nacionalnom frekvencijom.

BONUS VIDEO Studio Live: Gost Željko Bodrožić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar