Foto: Printscreen/RTS

Vinka Đorđević iz Malog Vrtopa kod Gadžinog Hana, prvi put je sela za volan, kada se približila osamdesetoj godini. Vožnja joj se dopala, a vremena i strpljenja za njen hobi, najviše ima njen unuk Jovan.

U 81. godini života baka Vinki, čija se svakodnevica uglavnom svodi na seoske poslove, najveće zadovoljstvo pričinjava dolazak njenog unuka Jovana.

Foto: Printscreen/RTS

Zajedničko vreme provode u časovima vožnje kojima se ona naročito raduje, piše RTS.

„On odmalena to voli i radi, mi pored njega pomalo se učili i naučili. Slušamo kako kaže i tako radimo. Osećaj je odličan”, ističe Vinka Đorđević, iz mesta Mali Vrtop.

Foto: Printscreen/RTS

Oduvek je, kaže, želela da sedne za volan, ali u mladosti nije bilo prilike, pa joj unuk pomaže u ostvarivanju davnašnje želje koja je nije napustila ni u devetoj deceniji života.

„Bilo joj je jako neobično to da radi, ali na kraju svake vožnje njoj bude baš zanimljivo. Uporna je, baš hoće da nauči da lepo vozi”, navodi Jovan Mitrović, unuk.

Na pitanje o tome kakve gume trenutno ima, baka Vinka odgovara:

„Valjda letnje.” A o brzini u kojoj najčešće vozi, kaže: „Koju on reši, tu ubaci, i ja vozim.”

Foto: Printscreen/RTS

Oprobala se i u „ladi”, „golfu”, „bagiju” i drugim automobilima svog unuka, inače zaljubljenika u četvorotočkaše. Ipak najdraži joj je oldtajmer.

„’Fića’ mi se najviše sviđa. Mali je, a ja sam stara. To baš ide”, smeška se baka Vinka.

PROČITAJTE JOŠ

Tako se ova neobična posada, koja potvrđuje da i pozne godine mogu da budu zabavne i da za učenje i ostvarivanje želja ne postoje starosne granice, može često videti na sportskim terenima u Zaplanju.

BONUS VIDEO: Top 5 srpskih hot baka: Ne zna se koja više gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar