Sve o novoj voznoj liniji Beograd-Novi Sad: Cena, brzina, stanice i kad kreće

Podeli:
Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Prvi vozovi na sada već skoro zaboravljenoj liniji Beograd-Novi Sad trebalo bi da krenu početkom marta, kažu u ministarstvu saobraćaja za "Novu".

Kako se navodi u odgovoru ministarstva na čijem se čelu nalazi Tomislav Momirović, tokom decembra 2021. godine izvršeno je statičko testiranje deonice pruge za brzine do 200 km/h. Nakon toga, 17. januara, započeto je dinamičko testiranje predmetne deonice pruge, nakon čega je početkom marta 2022. godine planirano puštanje predmetne deonice pruge u komercijalni saobraćaj.

Podela deonice Beograd Centar – Stara Pazova – Novi Sad prema projektovanim brzinama je sledeća:

Beograd Centar – Novi Beograd – 100 km/h

Novi Beograd – Batajnica - 120 km/h

Batajnica – Stara Pazova - 200 km/h, za putničke vozove, odnosno 120/160km/h za teretne vozove

Stara Pazova – Sremski Karlovci - 200 km/h

Sremski Karlovci – Petrovaradin - 160 km/h

Petrovaradin – Novi Sad - 100 km/h

Iz ministarstva su objasnili i kako bi trebalo da izgleda "organizacija saobraćaja", odnosno šta će prevoziti putnike na ovoj trasi.

"Organizacija saobraćaja obuhvata 18 pari vozova (36 vozova) i to: 5 pari Inter City vozova (vreme putovanja 36 minuta); 4 para Regio Express vozova (vremeputovanja 40 minuta) i 9 pari Regio vozova (vreme putovanja 56 minuta).", navodi se u odgovoru. Konačno - cena. Nažalost, u ministastvu za sada nemaju odgovor na ovo pitanje.

"U toku je procedura utvrđivanja cene prevoza na deonici pruge Beograd Centar – Novi Sad od strane prevoznika „Srbija Voz“ a.d.", kaže se u odgovoru.

BONUS VIDEO: Utisak nedelje - Tadić o vozu i Vučiću

Komentari

Vaš komentar