Fabrika Teklas
Fabrika Teklas Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Radnici iz proizvodnje i uprave nedavno zatvorenog vranjskog pogona italijanske firme Geoks, nakon informacije da im je od države isplaćena jednokratna pomoć, za portal Nova.rs kažu da još uvek nemaju obaveštenja o uplati. U međuvremenu, pojedini otpušteni radnici odlaze da se samoinicijativno prijave za posao u Teklasu - firmu iz Vladićinog Hana, za koju je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će preuzeti deo radnika iz zatvorenog Geoksa.

Radnici iz proizvodnje i uprave nedavno zatvorenog vranjskog pogona italijanske firme Geoks, nakon informacije da im je od države isplaćena jednokratna pomoć, za portal Nova.rs kažu da još uvek nemaju obaveštenja o uplati.

Prethodno su mediji bliski vlasti bez navođenja izvora objavili da je za 1.127 bivših radnika Geoksa država danas isplatila 53.700 dinara (neto), „kao što je predsednik Vučić obećao prošle nedelje u Vladičinom Hanu“.

Jedan od bivših zaposlenih u proizvodnji, novinarki portala Nova.rs javio se dok se vraćao iz Vladičinog Hana, gde je samoinicijativno otišao da se prijavi za posao u Teklasu.

„Sve više ljudi koji su dobili otkaz u Geoksu donosi prijave za posao ovde jer su čuli da prijavljene nakon nekoliko dana pozovu, ali nije ništa organizovano, idemo samoinicijativno“.

Dodaje da se sve više među radnicima iz Vranja priča da će „preći u bivši pogon Geoksa“, kao i da nije upoznat sa uplatom o kojoj pišu mediji.

„Meni još uvek ništa nije stiglo, mislim da niko do sada to nije ni čuo“ – kaže N.D.

Njegov bivši kolega koji je radio u upravi javlja se iz vranjskog Doma zdravlja, gde je nakon nevolja sa overavanjem zdravstvene knjižice konačno došao na pregled:

„Bilo je komplikacija jer sam morao ponovo da ‘overavam’ knjižicu, a otkazno rešenje mi nije stizalo nekoliko dana“.

Njemu takođe nije „legla“ obećana uplata, a dodaje da su početkom avgusta radnici kao i obično dobili platu za prethodni mesec (jul), kao i da nekima odmor „ulazi“ i u avgust, odnosno, očekuju uplatu i za te dane odmora.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare