Foto:promo logo; shutterstock

Ispred poslovnica SBB-a u Zrenjaninu jutros je postavljen štand konkurentskog Telekoma Srbija na kome je korisnicima nuđen prelazak na kablovsku mrežu Telekoma, uz objašnjenje kako mogu da raskinu ugovor s SBB-om.

Ujedno u gradu su se pojavili i plakati na kojima je poziv da se raskine ugovor sa SBB-om i kontakt telefon.

Gledaoci su ispričali da im je kada su pozvali taj broj telefona, ponuđena pravna pomoć i prevoz do poslovnice, kako bi raskinuli ugovor.

Na pitanje N1 upućeno komunalnoj miliciji grada Zrenjanina koje je glasilo – da li su oni izdali dozvolu da se ispred poslovnice SBB-a u tom gradu postavi štand Telekoma Srbija i da njihovi promoteri lepe flajere u kojima se građani pozivaju da raskinu ugovor sa SBB-om, odgovorili su da „oni ne poseduju takvu informaciju i da prvi put čuju za tako nešto“.

U SBB-u najavljuju da će upotrebiti sva pravna sredstva kako bi zaštitili svoje korisnike i zaposlene.

Podsetimo, vlasnik televizija Prva i B92 je od SBB za emitovanje ta dva kanala tražio 38 miliona evra godišnje, što je 11 puta više nego do sada. SBB na to nije pristao i zapretio je da će iz svoje ponude izbaciti Prvu i B92. Plan vlasnika dve televizije sa nacionalnom frekvencijom da od SBB naplati ono što se ne plaća ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom mnogi su razumeli kao dodatni pritisak na SBB.

Foto: N1

****

BONUS VIDEO – Tepić: Cilj odsudne bitke Telekoma protiv SBB da građani žive u mraku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare