Vladimir Štimac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages

Srpski košarkaš Vladimir Štimac objavio je danas da je Milenijum tim počeo kopanje na njegovoj zemlji, iako, kako kaže, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao. Tvrdi da su mu radnici rekli da nalog za kopanje nemaju, a da im je rečeno da "probaju" i da stanu ako dođe policija.

Štimac je ranije javno izneo optužbe na račun Milenijum tima, firme koja je glavni izvođač radova na gasovodu koji će ići od Aleksandrovca do Tutina, tvrdeći da firma planira da postavi cevi „posred njegove zemlje“ iako, kako kaže, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao. On tvrdi da je ova firma u sredu tokom noći vršila iskopavanje rova za polaganje cevi za gasovod na njegovoj parceli.

Danas je ponovo objavio da su radnici Milenijum tima pokušali da upadnu na njegovu privatnu zemlju gde postoji zabrana kopanja do novembra, a da „nema ni prvnestvo prolaza na određenim parcelama“.

„Na moje pitanje gde vam je nalog za kopanje. “Nama su rekli da probamo pa ako dodjete vi i policija mi ćemo da stanemo” Krajnje komično!“, piše Štimac na društvenoj mreži Iks (Tviter), uz video snimak kopanja.

Šta radi Milenijum tim?

Milenijum tim je glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin. Investitor je javno preduzeće Srbijagas.

Gasovod će biti 116 kilometara, a njegova izgradnja koštaće oko 52 miliona evra.

Iz Milenijum tima tvrde da se sve dešava po zakonu.

Foto: N1

Takođe, naveli su da niko ne izvodi radove bespravno na zemlji košarkaša, jer je pravo službenosti prolaza upisano u Katastru i vodi se na JP Srbijagas.

„Sve što radimo na projektu izgradnje razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin je u skladu sa planskim dokumentom, zakonom, propisima i pozitivnim normama Republike Srbije“, dodal su.

Inače, prema njihovim rečima, pomeranje trase gasovoda u finalnoj fazi izgradnje nije moguće.

Vladimir Štimac Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Ipak, Štimac kaže da nije baš sve tako kako kažu iz Milenijum tima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare