Srpski košarkaš Vladimir Štimac večeras se ponovo oglasio o eksproprijaciji i kopanju na njegovoj zemlji od strane Milenijum tima i tom prilikom je naveo da će svoju zemlju braniti pravnim putem.

Štimac je rekao da je danas u prisustvu policije na teren pored pomenutog privatnog zemljišta izašao rukovodilac radova iz Milenijum tima i, kako tvrdi srpski košarkaš, dao izjavu policiji kako su nepoznate osobe zatrpale iskope gde su planirane cevi.

„To je isti gospodin koji je vlasinicima placeva i mom bratu pre nekoliko dana rekao da će sutradan doći uz prisustvo policije i privatnog obezbeđenja kako bi mogli da nastave radove, a njima neka je Bog u pomoći“, napisao je Štimac na mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Srpski košarkaš je rekao da su pomenute iskope zatrpali „ne nepoznate osobe, već vlasnici koji brane svoju privatnu svojinu“.

„Pomenuti gospodin je davao dobre primere ranije iz svoje prakse pokušavajući da primenom jako atraktivnih metoda (polivanje benzinom) brani neke terene koji su njemu bili od velike važnosti. Kao što sam ranije najavio, mi nećemo potpasti pod njegov loš uticaj i branićemo našu zemlju pravnim putem“, poručio je Štimac.

Podsetimo, košarkaš Štimac ranije je javno izneo optužbe na račun Milenijum tima, inače firme koja je glavni izvođač radova na gasovodu koji će ići od Aleksandrovca do Tutina.

Prema njegovim rečima, Milenijum tim planira da postavi cevi „posred njegove zemlje“ iako, kako kaže, nije potpisao ništa i ni na šta nije pristao. Inače, u pitanju je investicija vredna 52 miliona evra, a rok za završetak radova pomerao se iz godine u godinu.

„Veliki pozdrav za Milenijum tim. To što hoćete bespravno da mi kopate posred moje zemlje i stavljate cevi za gasovod, a znate i sami kuda projekat prolazi, ja vam sigurno neću dozvoliti. Ako ste mislili da ću da prećutim i da se nekoga plašim, a toliko sam dao ovoj zemlji, mislim da ste pogrešili“, naveo je tada Štimac.

Nakon toga oglasio se Milenijum tim koji tvrdi da se sve dešava po zakonu.

„Parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno su eksproprisane rešenjem koje je izdala Republika Srbija, Opština Raška, Odsek za urbanizam, Imovinski poslovi, broj 465-1935/20 dana 12.05.2023, a rešenje je postalo pravosnažno 05.06.2023“, navela je ova firma.

Ipak, Štimac kaže da nije baš sve tako kako kažu iz Milenijum tima.

„Nije tačno da je eksproprijacija završena, nije dobijen zvanično nijedan dokument ni poziv, mi nismo bili deo rasprave, ništa nismo potpisali i nismo pristali na uslove, tako da je vlasništvo zemljišta kroz koje je planirano da prođe gasovod i dalje privatno i nije pravno regulisano u smislu prolaska gasovoda. Naravno da samim tim nismo dobili ni isplatu za zemljište jer je ono i dalje u našoj privatnoj svojini“, napisao je Štimac na Tviteru.

Inače, Milenijum tim je glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin. Investitor je javno preduzeće Srbijagas. Gasovod će biti 116 kilometara, a njegova izgradnja koštaće oko 52 miliona evra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare