Foto:Promo

Austrijski sudovi ponovo su kaznili kompaniju povezanu sa srpskim Telekomom. GSS Media KG je četvrti put kažnjena zbog nedostavljanja podataka o poslovanju. Kazna suda je ponovo uvećana i iznosi 20.000 evra sa mogućnošću da se i dalje uvećava ukoliko se nastavi nepostupanje po odluci suda.

Inače, GSS Media je do sada u nekoliko navrata već kažnjena sa više od 150.000 evra zbog nepoštovanja sudskih odluka a početkom oktobra sud je naložio prinudno izvršenje sa njihovih računa zbog neplaćanja sudskih troškova.

Povezane vesti:

GSS Media je platforma koja pruža mogućnost dijaspori da gledaju kanale iz regiona preko interneta i strateški je partner Telekomove kompanije Go4yu.

Spor Granda i platforme GSS Media zbog neovlašćenog emitovanja emisija produkcije Grand (Zvezde Granda, Nikad nije kasno, Zvezde Granda Specijal i Praktična žena) je okončan još 3. septembra pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Austrije, a presudom je GSS Media obavezana da nadoknadi nastalu štetu.

Sudskom presudom im je naloženo da omoguće uvid u finansijske podatke, kako bi se utvrdio iznos stečen neovlašćenim emitovanjem, kao i da na svojoj internet stranici objave vest o presudi.

Imajući u vidu da ova kompanija nije postupila po konačnoj odluci suda da dostavi finansijske podatke, Grand je pokrenuo postupak prinudnog izvršenja, a sud je naložio GSS-u da bez odlaganja plati sve iznose i dostavi sve dokumente, uz plaćanje penala za svaki dan kašnjenja.

Dodatno, kako je GSS na svojoj internet stranici nastavio da nudi i reklamira Go4Yu platformu putem koje se i nakon presude neovlašćeno reemitovale Grandove emisije, sud ih je kaznio za ponovljenu povredu prava.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar