Toni Nadal dok je radio sa Rafom, Foto: EPA/AlLEJANDRO GARCIA

Toni Nadal, stric proslavljenog tenisera Rafaela, ponovo je izjavom privukao mnogo pažnje ljubitelja tenisa.

Toni je tokom većeg dela karijere bio veoma blizak sa Rafom, znao je praktično sve njegove tajne, ali je i bio svestan koliko mu je teško da se nosi sa povredama.

„Rafael se navikao da igra sa bolom, ali sam njegovom ocu rekao da bi, da smo se povukli svaki put kada je imao problema, mogao oduzeti pet ili šest grend slem titula“, ispričao je Toni Nadal za špansku „Marku“.

Već sa 19 godina Nadal je morao da uzima lekove kako bi bio spreman da trenira i igra na najvećem nivou.

„Od 2005. godine praktično nije u stanju da završi trening, nesposoban je da odigra grend slem meč bez uzimanja tableta protiv bolova“, dodao je Toni.

PROČITAJTE JOŠ:

Povrede su na kraju sigurno i ubrzale Nadalov odlazak u penziju.

„Sada je posle kolena bol prešao na kuk“, pojasnio je Toni Nadal.

Objasnio je i zašto je danas teško igrati tenis.

„Današnji tenis je gori zbog brzine kojom se igra, jer kada loptica leti brže pokreti su nagliji i pre ili kasnije napravićete neki pokret koji će vam doneti ozbiljan problem“, podvukao je iskusni trener Toni Nadal.

PROČITAJTE JOŠ:

Ispričao je Toni i kako je Rafa najbližima saopštio da je spreman za odlazak u penziju.

„Imamo porodični čet i Rafa je u četvrtak rekao da će za nekoliko sati izaći video u kojem najavljuje svoje povlačenje. U toj grupi smo petorica braće i stariji nećaci. Ja sam prilično suzdržan tip i napisao sam mu: ‘Čestitam, imao si dobru karijeru.’ Ostali su pisali nešto duže. Ja kažem stvari direktno.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare