Janik Siner
Foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trener Janika Sinera, Simone Vanjoci, progovorio je o izazovima sa kojima se prvi teniser sveta suočavao tokom US Opena.

Podsećamo, Siner je dva puta bio pozitivan na doping, što je objavljeno 20. avgusta, šest dana pre nego što je počeo US Open, o čemu je, između ostalog, govorio Vanjoci.

Italijanu je pronađena nedozvoljena supstanca klostebol, na koju je bio pozitivan tokom turnira u Indijan Velsu u martu.

Siner je dva puta uložio žalbu i prihvaćena je. Međutim, Svetska antidoping agencija (WADA) ima rok da se žali na presudu.

Pročitajte još

U međuvremenu, Siner je osvojio US Open, a Vanjoci smatra da je presudna bila mentalna snaga 23-godišnjeg Italijana.

„Njegova mentalna snaga je jednostavno neverovatna. Nemati krivice i biti svestan toga bio je najvažiji aspekt prevazilaženja tog dugog i komplikovanog perioda. Bila je bura emocija, ali način na koji se nosio sa tim sa 23 godine bio je izuzetan“, rekao je Vanjoci za „Korijere Delo Sport“.

Nakon što je objavljena vest da je bio pozitivan na doping, mnogi teniseri pobunili su se zbog toga što Siner i dalje igra tenis, odnosno što nije suspendovan.

„Pretrpeo je nekoliko napada zbog toga, tri ili četiri“, otkrio je Vanjoci.

Siner je osvajanjem US Opena došao do svog drugog grend slem trofeja, nakon osvojenog Australijan opena ove godine. U finalu je pobedio Amerikanca, Tejlora Frica.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar