Foto: Tanjug / AP Photo/Michel Euler

Američki teniser Tomi Pol plasirao se u osminu finala mastersa u Parizu pobedom nad Rafaelom Nadalom u tri seta.

Pol je napravio senzaciju pobedivši drugog tenisera sveta velikim preokretom sa 3:6, 7:6 (4) i 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva i po sata tenisa odigrala su dvojica asova u glavnom gradu Francuske i Nadal je na kraju ostao bez koncentracije, pa neće imati priliku da stigne do polufinala i eventualnog meča sa Novakom Đokovićem, pod uslovom da Srbin dotle stigne.

Rafa je u prvom setu dobio Pola u nijansama, pošto je nešto bolje riternirao i manje grešio, mada su se obojica mučila da sačuvaju svoj servis.

Pol je pokazao već u trećem gemu da sa njim neće biti šale, napravivši brejk za 2:1.

Rafa je odmah uzvratio i izjednačio, da bi ključnu prednost stekao brejkom u završnici seta, kada je na svoj servis realizovao tek treću šansu.

U drugom setu je scenario bio sličan, samo su uloge bile zamenjene. Nadal je u trećem gemu brejkom poveo, Pol brže-bolje izjednačio na 2:2, posle čega je taj-brejk presudio.

Mnogo dobrog trčanja je viđeno od obojice tenisera, a Rafa je baš u drugom setu podsetio koliko opasan ume da bude iz defanzive kada je u osmom gemu morao da trči sa mreže i ispalio strašan pasing šot.

To mu nije pomoglo da spreči izjednačenje te je Pol agresivnošću povećao broj direktnih poena i ujednačio sa Špancem broj grešaka.

Treći set je bio prilično jednosmerna ulica. Teško je setiti se kada je Nadal bio tako podređen sa nekim ko je izvan 30 najboljih na svetu kao što je Tomi.

Nadal je umeo da gubi setove a da uzme samo jedan gem protiv rivala kao što je Novak, sa kojim se neće ukrstiti u nastavku Pariza.

Pol je u trećem setu bio energičniji, već u prvom gemu je napravio brejk, ponovio je to u petom i onda u sedmom za potpuno razbijanje iskusnog Španca.

U narednom kolu će igrati protiv Pabla Karenjo Buste, koji je u tri seta savladao Denisa Šapovalova.

BONUS VIDEO: Novak se razjario, pa zbog bizarne greške opsovao protiv Kresija u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar