Foto: TAnjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Da li bi trebalo gledati širu sliku u odluci Novaka Đokovića da se rastane sa Goranom Ivaniševićem? Naravno, jer gledano u budućnost to jeste najbolja moguća vest.

Pa da ne prolazimo rečenice iščekivanja – to prosto znači da Đoković neće nigde i da planira da traje još dugo.

PROČITAJTE JOŠ

Očigledno je da želi da još neko vreme igra na najvišem nivou, pa želi da pronađe nove ljude koji će ga pogurati da na tom mestu i ostane. Iako ne znamo stranu priče Ivaniševića zbog čega je došlo do razlaza kroz Novakovu karijeru smo mogli da vidimo da su ovakvi radikalni rezovi često donosili još bolje rezultate.

Srpski teniser je tako svojevremeno odlučio da se zahvalio Marijanu Vajdi i da krene u solo priču sa Ivaniševićem, dešavalo se da privremeno doda neke članove tima koji su imali manji ili veći uticaj, što se čini kao trenutna sudbina Nenada Zimonjića koji trenira sa Srbinom, ali nije promovisan u glavnog trenera. Ipak, on bi mogao da putuje sa Novakom i na Olimpijske igre, što je svakako glavni cilj ove sezone.

Đoković planira da igra još dugo čim se odlučio na ovako radikalan rez jer je ovo pogled u budućnost. Najavio je mogućnost da dođe do velikih promena još po završetku Završnog mastersa u Torinu, ali se odlučio na to tek nakon slabijih rezultata na početku 2024. godine.

Foto: Antoine Couvercelle / imago sportfotodienst / Profimedia

Novak je smatrao da mu je potrebna šok terapija kako bi se trgao, a kao i svi veliki šampioni i umovi shvatio je da nekada treba porušiti staro da bi se novo sazidalo. Upravo je Aleks Ferguson tokom perioda boravka u Mančester junajtedu pokazao da je majstor rekonstrukcije i nove izgradnje, a sličnim modelom se vodi i Novak koji se nikada nije libio na promene.

Kako obično razmišlja u olimpijskim ciklusima ne bi bilo veliko iznenađenje da planira da traje do 2028. godine i Olimpijskih igara u Los Anđelesu, to bi mu ujedno i skinulo pritisak sa Igara ove godine u Parizu.

Sve ovo deluje kao dugoročni plan i kao deo jedne nove etape u karijeri. Iako se činilo da možda već trči „ciljnu ravninu“ čini se da je Novakov plan da još dugo bude na visokom nivou. Ovo je svakako najbolja moguća vest za navijače koji su spremnost Đokovića za implementacijom inovacija u stručnom štabu dočekali sa mešavinom radosti i tuge. Ivanišević je uradio toliko toga za Novaka da je jednostavno svima žao da ga vide kako odlazi, a sa druge strane su pred najboljim teniserom svih vremena uzbudljiva vremena.

U najavi sezone je Ivanišević upravo to i poručio u Torinu.

„Meni je uvek drago da vas vidim, posebno ovako, to znači da je nešto osvojio, nadam se da ćemo se dogodine dosta družiti. Samo je nebo granica, samo da ostane zdrav, da je srećan, zadovoljan u glavi, spreman i da se dobro napravi raspored, da on ima tu želju, volju, motivaciju da igra. Slemovi su prioritet, ali moraš nešto da igraš i pre tih turnira, da uđeš u formu, plan je okej, dogodine najvažnija stvar su Olimpijske igre, biće gadno, ide Rolan Garos, Vimbldon, Igre, pa US open, menjanje podloga, nervoza, ludilo, prijavio sam se za neke jake tablete, biće interesantna godina“, rekao je Ivanišević.

Ipak, ovog puta će Novak krenuti na taj put bez Ivaniševića. Samo nije poznato još uvek sa kim…

RASTANAK NOVAKA I IVANIŠEVIĆA

Novak otvorio dušu zbog Ivaniševića, pojasnio zbog čega su se rastali i poslao poruku koja odjekuje

Prvo oglašavanje Ivaniševića nakon prekida s Novakom objašnjava u kakvim su odnosima FOTO

Ivanišević ostao bez ogromnog bogatstva: Poznato koliko je zarađivao kod Novaka i koliko su mu veliki bili bonusi

Ivanišević za šest godina napravio pola GOAT-a: Nestvarna lista šta je sve Novak osvojio sa njim

Hrvati objavili šta je razlog za prekid saradnje Novaka i Ivaniševića

„Čupao nam je nokte, vezao lisicama“: Čuvena izjava Ivaniševića koja objašnjava kako je raditi sa Novakom

Ko će naslediti Ivaniševića? Novak sada mora da povuče pravi potez

BONUS VIDEO Senzacija na Indijan Velsu – Đoković poražen od laki luzera Luke Nardija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare