Novak Đoković Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Pred US Open srpski teniser zna kada će znati kako će mu izgledati put do 25. grend slem titule, a ispostavilo se da je povukao pravi potez time što je odlučio da produži odmor.

Novak Đoković će se predstaviti američkoj publici 21. avgusta na egzbiciji u paru sa Džonom Mekinroom, a protiv Karlosa Alkaraza i Andrea Agasija. Ipak, to nije onaj ključni trenutak. On će se desiti u četvrtak od 18.00.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, upravo će tada na žrebu Đoković saznati kako će mu izgledati put ka potencijalnoj 100. tituli u karijeri. Novak je povukao pravi potez što je sebi dozvolio dodatni odmor jer se nakon čitavog mastersa u Sinsinatiju pozicije na vrhu ATP liste nisu promenile. Nisu uspeli da ga preteknu ni Alkaraz, ni Aleksander Zverev, te je ostao drugi nosilac za US Open iako je izgubio 1.000 poena na ATP listi jer je prošle godine osvojio titulu na ovom mastersu.

Postojala je zebnja da bi Novak posle turnira u Sinsinatiju mogao da završi na četvrtoj poziciji, ali je sada sigurno da će poslednji grend slem u sezoni dočekati na drugoj poziciji. To znači da pre finala neće moći da se sastane sa Italijanom, pa mu je put barem malo olakšan. Da Novak i te kako prati šta se dešava na ATP turu i dok nije tu videli smo i po jednom vanrednom obraćanju zbog nepravde.

Foto: AP Photo/Louise Delmotte

Da je Alkaraz stigao do četvrtfinala i da je Zverev osvojio turnir Novak bi pao na četvrtu poziciju, ali kako ni prvi, ni drugi nisu uspeli da ostvare taj rezultat Đoković je ostao na drugom mestu ATP liste.

To znači da pre finala neće moći da se susretne sa Janikom Sinerom, a nesumnjivo da sada u Novaku bukti vatra po kojoj želi da se osveti Italijanu za neugodne poraze u Dejvis kupu i u polufinalu Australijan opena.

Đoković je odlučio da provede čitav odmor u Crnoj Gori, a mnogima je upalo u oči da je tek jednu noć proveo u Beogradu i to zbog dočeka na balkonu Skupštine grada sa ostalim olimpijcima. Srbin je odlučio da trenira u Crnoj Gori jer su tu uslovi slični onima kojima će se igrati na US Openu.

Novak Đoković Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Dobra stvar je što će pre samog turnira igrati na centralnom terenu „Artur Eš“, najvećem teniskom stadionu, jer će tako moći da oseti koliko je zapravo brz teren ove godine. Dešava se neretko da je on nešto brži ili sporiji. Manji hendikep je činjenica što su ostali igrači već na mastersu u Sinsinatiju igrali na sličnom terenu, ali i sa istovetnim lopticama koje će biti korišćenje na poslednjem grend slemu u godini.

Sve ovo znači da će jedna egzibicija biti mnogo više od toga jer će se Novak i zabaviti, ali će i moći da počne da se privikava na uslove koji ga čekaju u Njujorku.

ATP lista, 19. avgust

1. Janik Siner (Italija) 9.410

2. Novak Đoković (Srbija) 7.460

3. Karlos Alkaraz (Španija) 7.360

4. Aleksandar Zverev (Nemačka) 7.035

5. Danil Medvedev (Rusija) 6.275

6. Andrej Rubljov (Rusija) 4.816

7. Hubert Hurkač (Poljska) 4.055

8. Kasper Rud (Norveška) 3.855

9. Grigor Dimitrov (Bugarska) 3.655

10. Aleks De Minor (Australija) 3.435
—————————————

53. Miomir Kecmanović (Srbija) 940

66. Dušan Lajović (Srbija) 811

100. Laslo Đere (Srbija) 566

137. Hamad Međedović (Srbija) 431

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare