Foto: AP Photo/Kin Cheung

Razrešio sve dileme.

Novak Đoković je rutinski savladao Pedra Kaćina na startu Vimbldona i tako je uspešno započeo odbranu titule na Vimbldonu. Đoković je sa 6:3, 6:3, 7:6 bez drame savladao Argentinca, ajedini problem je imao na početku meča.

PROČITAJTE JOŠ

On je u trećem gemu loše servirao i dozvolio Kaćinu da mu oduzme servis, a za kraj gema je i napravio duplu servis grešku.

Na pauzi je seo u stolicu i zaronio lice u peškir i počeo da diše u njega što je mnoge zbunilo.

Foto: Marc Aspland / News Licensing / Profimedia

Prvo pitanje posle meča na konferenciji se upravo odnosilo na taj „ritual“, jer je novinare zanimalo da objasni šta se tu desilo.

„Pokušavao sam da se otarasim ‘senke’ koju sam imao pred mojim očima zbog sunca. Pogledao sam nekoliko puta pre nego što sam bacio loptu, pa sam imao taj problem. To je to, ništa više“, rekao je Novak Đoković smirujući situaciju i objašnjavajući da nije ništa zbog čega bi bilo ko trebao da birne.

Novak je potom uz osmeh dodatno pojasnio situaciju.

„Trema je uvek tu naravno, pošto igramo pred punim stadionom na jednom od najvažnijih terena na svetu. Bez obzira na to što ja imam iskustva, odigrao sam toliko mečeva ovde i opet je tu neka trena. Ne sećam se kada sam poslednji put odigrao neki meč, posebno na grend slemu, gde toga nije bilo. To je sasvim normalno, a na vama je da se prilagodite“.

BONUS VIDEO  Novakova prva pobeda na ovogodišnjem Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar