EPA-EFE/BRIAN BLANCO

Tužne vesti stižu iz Amerike...

Tim Vejkfild, bivši bejzbol igrač i legenda Boston Red Soksa, preminuo je u 58. godini nakon kratke borbe sa rakom mozga.

Tek je u četvrtak otkriveno da je dvostrukom šampionu Svetske serije sa Soksima dijagnostikovana bolest.

PROČITAJTE JOŠ

Vejkfildova smrt potvrđena je i od strane kluba u kojem je proveo veći deo karijere.

„Naša srca su slomljena zbog gubitka Tima Vejkfilda. Vejk je oličavao pravu dobrotu, bio je odan muž, otac i saigrač, voljeni emiter i vrhunski vođa zajednica. Toliko je dao igri i celoj Red Soks porodici. Naša najdublja ljubav i misli su sa Stejsi, Trevorom i Brijanom i porodicom Vejkfild“, piše između ostalog u saopštenju Boston Red Soksa.

Timov bivši saigrač Kurt Šiling je u četvrtak u jednom podkastu otkrio da njegov prijatelj boluje od raka mozga, koji je veoma ozbiljan i agresivan. Takođe, on je otkrio i da se Timova supruga Stejsi bori sa rakom pankreasa.

Vejkfild je iza sebe ostavio dvoje dece.

Tokom karijere igrao je i na Ol-staru 2009. godine, a poslednji nastup za Boston imao je 25. septembra 2011. godine.

Prvobitno je bio draftovan od strane Pitsburg Pirata, a na početku karijere se nije baš proslavio. Međutim, sve se promenilo nakon jednog treninga kada ga je uočio jedan trener, a od 1995. godine bio je član Bostona.

Vejkfild je u Kuću slavnih Boston Red Soksa uvršten 2016. godine, a nakon kraja profesionalne igračke karijere radio je kao analitičar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar