EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT

Nije mogao sa tim da se nosi.

Jedan od najvećih rukometnih virtouza kojeg je svet video, ostavio je planetu u šoku odlukom da prekine karijeru kada se to najmanje očekivalo.

PROČITAJTE JOŠ

Rukometaš Olborga i danski reprezentativac Mikel Hansen odsustvovaće neodređeno vreme sa terena zbog stresa, saopštio je njegov klub.

Danac je smatran jednog od najvećih legendi ovog sporta, a nedavno je postigao i jedan gol u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske (34:29).

„Hansen nas je posle konsultacija sa porodicom i lekarima obavestio da je bolestan sa simptomima stresa. Ovo je za njega izuzetno teška reakcija na stres tokom prošle godine“, navodi se u saopštenju Olborga.

Hansen se prošle godine vratio u Dansku iz Pari sen Žermena, pošto je 10 godina proveo u francuskom klubu.

„Bila je to naporna godina za Mikela. Tokom proleća bolovao je od flebitisa u kombinaciji sa plućnom embolijom. Potom se preselio sa porodicom u Dansku posle 10 uspešnih godina u inostranstvu. On je tokom jeseni bio u centru pažnje javnosti, a potom je igrao na januarskom Svetskom prvenstvu“, rekao je direktor Olborga Jan Larsen.

On je istakao da jedva čeka da se Hansen vrati na teren.

„Mikel će dobiti stručnu podršku, kao i vreme koje mu je potrebno da se oporavi i vrati na teren. Želimo da što pre zaigra, ali je trenutno najvažnije da brine o sebi i svojoj porodici“, dodao je Larsen.

BONUS VIDEO Velika bruka rukometašica Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar