EPA/SIGI TISCHLER

Prva isposvest našeg legendarnog sportiste

Nikola Stojić, bivši olimpijac Srbije i osvajač brojnih medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, zadobio je telesne povrede u ponedeljak u prostorijama Veslačkog saveza.

U razgovoru za Nova.rs, Stojić je otkrio detalje sukoba u kojem ga je udarao Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije i član Crvene zvezde.

„Došlo je do ekcesa. Bio sam na sastanku kod generalnog sekretara Antića u kancelariji. Dušan Kovačević je uleteo kao furija da nešto sa njim razgovara, a ja sam mu rekao da sačeka samo da završimo pošto smo imali nešto da se dogovorimo iza zatvorenih vrata. On je uleteo i odmah seo pored njega i počeo da priča nešto. Rekao sam mu da sačeka da završim sastanak“, počinje priču Stojić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nesuglasica je bilo i ranije, a borba oko vođenja Saveza i dalje traje.

„Njemu je tu prekipelo. Ne znam da li je on čovek na svom mestu, ali ima neku nervozu, a mi imamo neke nesuglasice od ranije oko vođenja Veslačkog saveza. Ja sam iz Partizana, on je iz Zvezde i predstavlja neku svoju priču i to je u njemu prouzrokovalo da skoči bez ikakve ružne reči niti bilo čega“, nastavlja naš bivši olimpijac.

Otkrio je da ovo nije prvi put da se Kovačević ponaša nasilno, kao i da je ranije bilo pretnji.

„Pretio je on više puta, to se dešavalo i ranije, što svi znamo u veslanju da je imao incidente te prirode. Imao je incidente i sa nekim drugim ljudima, jednostavno nije osoba koja treba da bude u jednom akademskom, veslačkom sportu. To je stvarno katastrofa“.

Fizički obračun nije dugo trajao, a Stojić kaže da je pokušao to da spreči.

„On je bukvalno krenuo kao pušten s lanca. Ne znam da li je bio van sebe ali je krneuo nezaustavljivo. Ja sam u tom trenutku seo, kada je on krenuo da udara rukama ja sam pokušao da ga odgurnem da ne dođe do veće borbe. Generalni sekretar je uskočio između nas i mislim da je i njega udario u tom naletu. To je bukvalno trajalo nekih minut ili dva“.

PROČITAJTE JOŠ:

U ceo slučaj se umešala i policija, koja je u prostorije Veslačkog saveza stigla na poziv povređenog Stojića.

„Ja sam pozvao policiju, a on je sačekao. Dao sam izjavu i sada ćemo videti šta će se dalje dešavati. Bio sam u Urgentnom centru, snimali su me, Hitna pomoć je došla nakon što ju je policija pozvala i oni su odradili svoj posao“.

Čuveni olimpijac ima bolove, a u narednom periodu će morati da odmara.

„Ima tu bolova zbog udaraca u glavu, ali videćemo. Rekli su mi da odmaram i za bolove nešto da popijem“.

Foto: Instagram/serbian.rowing.lovers, Shutterstock

Sada se čeka rasplet cele situacije i potencijalne kazne.

„Nema šta da se nastavi sukob. Ja nemam sukob lične prirode sa njim, bar toga nije bilo do sada. Šta će biti dalje videćemo. Policija je uzela zapisnik i čekamo naredne dane da vidimo šta će se dešavati“, završio je Stojić.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar