Foto: Instagram/serbian.rowing.lovers, Shutterstock

Čekaju se kazne i rasplet situacije

Ljubitelje sporta u Srbiji je u ponedeljak sačekala još jedna ružna vest, pošto je naš legendarni olimpijac i bivši veslač Nikola Stojić napadnut u prostorijama Veslačkog saveza.

Stojića je napao Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije i potpredsednik i sportski direktor VK Crvena zvezda.

Prema prvim saznanjima, Kovačević (njegovu sliku pogledajte ispod teksta) je sa leđa napao Stojića i više puta ga udario pesnicom u glavu, nakon čega je bivši olimpijac na kratko izgubio i svest.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada se čeka istraga policije i konačan rasplet situacije, ali se prema do sada poznatom čini da su kazne neminovne.

Što se Kovačevića tiče, on je bivši veslač, reprezentativac SFRJ, učesnik evropskih i svetskih prvenstava i olimpijskih igara. Trenersku karijeru započeo je 1986. godine, a bio je i trener reprezentacije Jugoslavije. Prvu medalju kao trener osvojio je 1989. kada je u 29. godini osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore. Iste godine nagrađen je kao najbolji trener u Sportskom društvu Partizan, iako je sada u Crvenoj zvezdi.

Jedan period trenerske karijere proveo je i u Kanadi i SAD, a bio je zadužen i za žensko reprezentativno veslanje i aktivno radio kao trener seniorskih ženskih reprezentativnih ekipa.

Foto: VK Crvena Zvezda

BONUS VIDEO Ivana Vuleta posle osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare