Foto: AP Photo/Mark Humphrey)

Tampa Bej Bakanirsi osvojili su 55. Superboul trijumfom nad Kanzas Siti Čifsima sa 31:9 (7:3, 14:3, 10:3, 0:0), a susret su obeležila četiri bizarna momenta.

Meč vredan 400 miliona dolara je oduvek bio više od same igre, već pravi zabavni šou čiji se detalji danima prepričavaju.

Ni ovog puta nas ovaj spektakl nije razočarao, a pripremili smo vam nekoliko zanimljivih detalja.

PROČITAJTE JOŠ

HOLOGRAM STRAVE

Iako ovo nije bila ideja organizatora, hologram Vinsa Lombardija se nikako nije dopao publici. Po mnogima najbolji NFL trener svih vremena i čovek po kome trofej nosi ime je u vidu holograma održao jedan od njegovih klasičnih govora.

Hologram je bio prikazan na semaforu „Rejmond Džejms“ stadiona. Hologram je zapravo bio glumac Ras Hatčinson, prenosi „USA Tudej“.

Iako je trebalo da inspiriše igrače da odigraju još jedan sjajan meč, to je bilo toliko loše izvedeno da su mnogi komentarisali da izgleda kao film noir.

Uz to je bila prava lavina komentara korisnika koji očekuju da se sada pojavi i Tupak, što svedoči da je liga preterala… Iznenađenje NFL bio je samo povod za podsmevanje navijača.

OPTIČKA VARKA

Iako tribine nisu bile ispunjene do poslednjeg mesta, ukoliko ste pratili Superboul gotovo da je sve izgledalo kao pre pandemije koronavirusa.

Na stadionu „Rejmond Džejms“ koji prima 65.618 navijača bilo je nešto manje od 25.000 ljudi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Ipak, uz to je bilo i dodatnih kartonskih replika navijača, a svako ko je želeo da se njegovo lice nađe na jednom od njih morao je da izdvoji oko 100 dolara!

Navijači su se pojavljivali i na brojnim ekranima širom stadiona, pa je delovalo da su tribine krcate.

ZASTAVICE ISEKLE IGRU

Američki ESPN je preneo da je šest prvih dauna nakon ubacivanja žutih zastavica najviše u istoriji Superboul mečeva. Prethodni rekord je bio četiri, a to su uspele samo četiri ekipe, bila je informacija koja se pojavila sredinom treće deonice, mnogi su se začudili, ali tu nije bio kraj.

Kanzas je ukupno imao 11 grešaka po mišljenju sudija zbog kojih su izgubili 120 jardi. Samo u trećoj deonici su izgubili 90 jardi na ovaj način, što je najviše od svih četvrtina ikada odigranih u Superboulu!

Upravo zbog toga i ne čude reakcije navijača koji su napravili niz zanimljivih montaža, a ovo je jedna od najoriginalnijih:

MUŠKARAC U TRIKOU UTRČAO NA TEREN

Ukoliko ste mislili da luđe ne može, najveći propust organizatora smo ostavili za kraj.

Jedan obnaženi muškarac je utrčao na teren u ljubičastvom trikou na kome je pisalo „Vitaly uncensored“. Ukoliko vam ovo zvuči poznato verovatno se sećate i Kinsi Volanski koja je 2019. godine prekinula finale Liverpula i Totenhema u Ligi šampiona.

Pet minuta pre kraja je muškarac ušao na teren, a onda bežao od radnika obezbeđenja i redara.

Uspeo je da pobegne od nekoliko ljudi koji su ga jurili i da je imao loptu u rukama upisao bi i tačdaun. Naravno, uskoro je izveden sa stadiona, a njegov identitet još uvek nije poznat.

Superboul je daleko više od običnog meča američkog fudbala, a svake godine uspeva da nas iznenadi ovakvim ispadima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar