Foto: Profimedia

Frenk Ntilikina, francuski bek, otkrio je da mu je Matijas Lesor pričao o Partizanu, pre nego što je potpisao za beogradski klub.

Partizan je ovog leta promenio čitav tim, samo je Balša Koprivica ostao u odnosu na prošlu sezonu, a Ntilikina je sa Olimpijskih igara i posle osvojene srebrne medalje došao u Beograd.

„Odlično iskustvo, Dokaz da se snovi ostvaruju. Sanjaš kao dete Olimpijske igre kod tvoje kuće, kada kreneš da igraš. Osvojili smo medalju. Žao mi je što nismo mogli i zlatnu. Ali svakako neverovatno iskustvo, koje nikad neću zaboraviti. Nakon toga sam par dana odmorio, pa došao prošle nedelje na promociju. Jedva sam dočekao da dođem ovde, da se smestim, upoznam saigrače, kao i trenere, navijače. To je bilo neverovatno. Dobio sam potom nekoliko dana slobodno, vratio sam se za vikend i spreman sam da se priključim treninzima“, rekao je Ntilikina u razgovoru za zvanični jutjub kanal Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom „Crno-bele simfonije“, odnosno prilikom izlaska Ntilikine na binu, navijači Partizana su skandirali Matijasu Lesoru, koji je takođe bio deo reprezentacije Francuske na OI, dok je u Beogradu ostavio dubok trag.

“Ja sam predstavljen, a skandiralo se Matijasu. Čim sam stigao u Beograd, ljudi su počeli da mi pričaju o Matijasu. Znam koliko je velik bio ovde i šta je sve uradio za tim, za Beograd, za Partizan. To je neverovatno, vrlo uspešna priča. Pomogao mi je mnogo, dao mi je neke savete pre nego što sam potpisao. Rekao mi je sve što treba da znam, kakvu igru voli naš trener, kakva je atmosfera, kakvo je takmičenje ovde. Zahvalan sam mu što je pričao sa mnom, što me je uveo u sve. To je prosto Matijas”, objasnio je Ntilikina.

Postoji posebna veza između Francuza i Partizana. Pored Lesora, crno-beli se rado sećaju i Lea Vestermana, Žofrija Lovernja…

„Nadam se da ću biti pravi ja. Daću sve od sebe za vaj dres i tim. Kada mi francuski igrači dođemo ovde, kada vidimo tu strast i ljubav navijača, prema timu i prema košarci, mi to poštujemo, mi to osećamo. Kada izađemo na teren uz takve navijače, osećamo se kao da smo svi jedno. Kao da smo svi spremni za rat. U našem karakteru je da damo sve od sebe kada smo na parketu. Samo želimo da pobeđujemo. Da predstavljamo svoj tim, svoje saigrače, trenere i porodice. Biću ono što jesam. Daću maksimum da predstavljam ovaj tim kako dolikuje. Znam da će nam navijači puno u tome pomoći.“

Otkrio je i zbog čega je počeo da trenira košarku.

„Strast je reč zbog koje sam počeo da treniram košarku sa pet godina, praktično od kad znam za sebe. Kada nisi najtalentovaniji, moraš da budeš najstrastveniji, da najviše radiš, da budes najposvećeniji. To ovde može da se oseti“, istakao je Francuz.

Nilikina ima tek 26 godina, a nastupao je u prošlosti za Strazbur, Njujork Nikse, Dalas Meverikse i Šarlot Hornetse.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar