Foto: Starsport

Srpski košarkaš Boriša Simanić dobija podršku sa svih strana u teškim danima.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Veliki izazov i životnu dramu prošao je Simanić jer mu je izvađen bubreg posle udarca Nunija Omota u meču Srbije i Južnog Sudana na Mundobasketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za njegov slučaj su čuli mnogi u svetu sporta u Srbiji, pa i Novak Đoković u Njujorku, odakle je poslao poruku podrške, dok su navijači u Manili uputili posebnu poruku.

„Boriša, zajedno kroz život, Srbija je uz tebe“, piše na transparentu navijača Srbije u Manili.

Simanić je zbog ove životne nedaće propustio utakmice sa Italijom i Dominikanskom Republikom, kao i meč sa Litvanijom, a njegovi saigrači se nadaju da mogu da odu i dalje na Mundobasketu.

Foto: Privatna arhiva

Iz Južnog Sudana su se u međuvremenu oglasili tvrdeći da se mole za Borišu, sa Filipina stižu informacije da je Simanić bolje i da je počeo da jede, dok lekari predviđaju da će košarkaš iz cele situacije izaći dobro jer je mlad i jak.

Simanića su u bolnici u Manili posetile majka i devojka u danima kada se saznalo za komplikacije zbog kojih mu je posle dva operativna zahvata odstranjen bubreg.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Trojka Bogdana Bogdanovića za kraj poluvremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare