Kakav potez za kraj poluvremena - to nam je trebalo!

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije u utorak u prepodnevnim satima igraju meč sa Litvanijom u četvrtfinalu Mundobasketa, a kapiten srpskog tima Bogdan Bogdanović je pokazao da mu prijaju teški šutevi.

PROČITAJTE JOŠ:

Slično kao u finišu prvog poluvremena s Italijom, Bogdan je na isteku prvog dela igre pogodio trojku u poslednjem napadu i odveo svoj tim na dvocifrenu prednost posle 20 minuta igre.

Srbija je odigrala veoma pametno tokom prvog poluvremena, iako su Litvanci imali na početku četiri trojke iz četiri šuta. „Orlovi“ nisu forsirali kao protiv Italije, tražili su svoje poene iz kretanja lopte i prodora i to je Bogdan i sam radio.

Tražio je sigurnost iz takvih akcija, i sam je počeo meč sa četiri pogođena šuta iz igre, ali je najbolje sačuvao za kraj poluvremena.

Litvanija je tokom tog dela igre uglavnom vodila, ali je onda tim Srbije stegao odbranu, Litvanci su se okrenuli nešto više unutrašnjoj igri, trojke su stale i to je bio recept za preokret ekipe Svetislava Pešića.

Bogdanović je u takvom razvoju događaja ubacio čak 18 poena uz 8/10 iz igre, a trojkom iz bloka za kraj je Srbija otišla na 49:38, dok je kapiten „orlova“ prebacio brojku od 400 poena za nacionalni tim na svetskim prvenstvima.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Strašan potez Nikole Jovića u meču sa Litvanijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar