Luka Dončić ostvario je još jedan veliki san, odveo je Sloveniju na Olimpijske igre i potvrdio svoj "ubilački" mentalitet na parketu.

PROČITAJTE JOŠ

Držao je čas patriotizma i košarke Dončić u poslednje dve nedelje, najjednostavnije i najbolje kako se to može uraditi – bez ikakve pompe, dileme i bacanje nacije u „rebus“ hoće li ili neće igrati.

Kod Dončića umor ne postoji jer se bavi onim što najviše voli, igra košarku i bez nje ne može duže od nekoliko dana.

Zato se kod njega ljubav prema igri i sopstvenoj reprezentaciji idealno poklapa, iako ima samo 22 godine, lider je i čini sve da svoje saigrače u reprezentaciji učini boljima.

Dončić je bio skoro formiran igrač praktično sa 16 godina u Realu, sve što je usledilo, bilo je samo sazrevanje i potvrda klase, koju je krunisao dva puta, osvajanjem Eurobasketa i vođenjem Slovenije do Tokija.

Da li je mogao da igra za Srbiju? Postalo je bespoentno vraćati se na ovu odavno ispričanu priču, Luka svojom igrom ne ostavlja nikog ravnodušnim i sigurno će mnogi u Srbiji sa velikim simpatijama ispratiti i Slovence na narednim Olimpijskim igrama.

Luka je kao od šale za 15-ak minuta dolazio do ivice tripl-dabla, nije morao previše da se troši protiv Angole, Poljske i Venecuele, čuvao je snagu za Litvaniju i utišao Kaunas.

Ubacio je 31 poen uz 13 asistencija i 11 skokova za 33 i po minuta na terenu i pečatirao vizu za Tokio, ispunivši još jedan san. Kod njega nema dileme, posle Venecuele je dobio pitanje da li bi više voleo medalju sa Slovenijom ili NBA titulu.

„Rekao bih zlatna medalja sa Slovenijom jer igraš za svoju zemlju, ali mi ne bi smetalo da osvojim oba“, rekao je Dončić.

On je napravio samo nedelju dana pauze posle NBA.

„Moram da priznam da mi je upravo nedostajala košarka“, rekao je čim se priključio ekipi.

„Igranje u nacionalnom timu uvek mi je bila velika čast. Posle dužeg vremena ponovo smo se sreli sa momcima sa Eurobasketa 2017 i iako Goran Dragić više nije među njima, tim još uvek ima sjajnu atmosferu. Svi imamo isti motiv, a to je kvalifikovanje za Olimpijske igre, ali siguran sam da imamo dovoljno kvaliteta za nešto više“, rekao je as Dalasa po dolasku u tabor Slovenije.

Njegove partije su više nego dovoljne čak i da mašta o medalji, iako će konkurencija u Tokiju biti paklena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare