Srpski doktor i profesor Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, "tužio" je Novaka Đokovića Vimbldonu zbog psovanja publike.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je psovkama uzvratio grupi navijača koja ga je provocirala tokom meča šesnaestine finala Vimbldona, a Videnović je zbog toga rešio da se obrati Englezima preko Tvitera.

„Hej Vimbldone, da li znate da je uzvikivanje sa konotacijom oralnog seksa navijačima, nakon pobede vašeg vrhunskog sportiste u muškom singlu, u svim srpskim medijima i na Tviteru“ napisao je Videnović i izazvao salvu uvreda i komentara.

Naveo je da „neko mora da stane na put ludilu, makar stajao sam“, dočekali su ga brojni uvredljivi odgovori i pitanja.

„Čekajte, doktore, od njega očekujete da bude gospodin i da prećuti kad mu zvižde i dobacuju, ali vi niste dovoljan gospodin da prećutite to što im je odgovorio? Neko bi rekao da ste malo licemerni. Ne i ja. Ja bih rekao da ste to prilično“, bio je jedan od odgovora nekadašnjem državnom sekretaru u Ministarstvu nauke.

Sam Novak je svoj postupak objasnio.

„Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto,“ rekao je Đoković.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare