Pav Džil, teniski aktivista i veliki navijač Novaka Đokovića, za Nova.rs otkrio je kako su tekle provokacije na koje je Đoković odgovorio na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ

Pav se redovno i uspešno „obračunava“ na Tviteru sa antifanovima Novaka Đokovića, Sema Grota je doveo do „ludila“, kada je Australijanac morao da proguta svoje reči da je Novak lažirao povredu u Australiji.

Sada je imao priliku da prati Novaka u dva od tri uvodna meča, bio je i na tribinama u trećem kolu, kada su navijači isprovocirali Novaka toliko da je morao da im odgovori na sočnom srpskom jeziku.

Nisu te reči bile primerene, ali jesu bile razumljive, naročito kada se sagleda kroz šta je sve prošao Novak, a što je Pav opisao za naš portal.

„Srećan sam što sam ove nedelje dva puta mogao da gledam Novaka uživo na Vimbldonu. Bilo je neverovatno videti povratak gužve, međutim, gužva nije uvek pomogla Novaku ove nedelje. U 1. kolu Novak je morao da se suoči sa veoma talentovanim britanskim teniserom Džekom Drejperom. Razumljivo je da je bio suočen sa fanatičnom ‘partizanskom’ podrškom Drejperu, ali Novak se sa time dobro nosio, ostao je smiren tokom celog meča, i uprkos tome što je prvi set izgubio uz mnogo proklizavanja, posao je obavio u 4 seta. U 2. kolu, Novak se vratio na Centralni teren i igrao protiv bivšeg igrača iz top 10, Kevina Andersona, bila je to repriza finala 2018. godine. Baš kao i u tom meču, Novak je bio prejak za Andersona koji je pau u tri seta. Publika na Centralnom terenu dočekala je Novaka toplim prijemom i konačno se osetilo da je britanska publika Novaka cenila i poštovala“, kaže za Nova.rs Pav, koji je bio svedok provokacija u trećem kolu.

Detaljno je za naš portal opisao šta su provokatori radili i da je čak došlo do sudijske reakcije, a nije se sve moglo videti u televizijskom prenosu.

„Međutim, u 3. kolu Novak je izašao na teren 1 i to je manji stadion. Novak je kontrolisao ovaj meč set i brejkove. Već se suočavao sa neprijateljskom publikom, a mnogi navijači su strastveno navijali za Kudlu. Kudla je tada pogodio sjajan udarac i podizao publiku, da budu njegov vetar u leđa. To su sigurno učinili, ali ovaj put su prešli granicu. Delovi gomile počeli su da dobacuju Novaku, davali su sve od sebe da ga poremete i da odstupi od svog ritma. Pravili bi zvukove i buku na Novakovim udarcima, servisu, pokušavali su da ga tako odlože, započinjali su navijanje kada Novak napravi duplu grešku, pokušavali su sve što su mogli da isprovociraju Novaka i bili su vrlo nekorektni. Sedeo sam na tribinama, bila je prilično neprijateljska atmosfera i sigurno sam osećao obavezu da navijam za Novaka još više koliko mu je bilo potrebno.“

„Bila je tu grupa od 3 ili 4 muškarca koji su sedeli nekoliko redova iza sudijske stolice, oni su bili glavni akteri provokacija. Davali su sve od sebe da iziritiraju Novaka. Činilo se da je Kudla bio inspirisan ovom frenetičnom podrškom, koja je iznudila tačku prekida. Tada smo videli onu neverovatnu igru sa 23 razmene udaraca. Novak je na kraju osvojio ovaj poen savršeno izvedenim drop šotom, a zatim je pustio ovaj svemogući urlik u pravcu navijača koji su ga začikavali. Za mene je to bio savršen odgovor za njih i pokazao im je da ga neće sputati, već suprotno, jednostavno će igrati još bolje! Do kraja meča sudija se potrudio da kontroliše navijače i pozvao je navijače da i dalje uživaju u meču, ali da poštuju oba igrača i da se zaustavi prozivanje između poena“, kaže Pav.

Bilo je i komunikacije sa navijačima koji vole Novaka.

„Novak je nastavio meč stabilno, još jednom je zaurlao prema tim navijačima, a onda je meni i još par Novakovih navijača namignuo i podigao palac i rekao ‘hvala na podršci’. Novak mi se posle obratio na Tviteru, rekavši da je čuo moje navijanje za njega glasno i jasno. To mi je mnogo značilo i samo je još jedan primer koliko je Novak neverovatan sa svojim fanovima.  Bio sam srećan što sam bio na ovom meču i bilo je inspirativno videti kako se Novak obračunao sa neprijateljskom publikom i to ga je samo navelo da igra još bolje. Posle toga, Novak je rekao da tokom 90% mečeva mora da se bori protiv navijača i rivala, ali i da je navikao i da je spreman za to.“

Novak je ušao u drugu nedelju, u ponedeljak od 14.30 igra protiv Garina osminu finala, a od četvrtfinala, biće dozvoljen maksimum kapaciteta publike na Vimbldonu.

„Uz prelazak u drugu nedelju, Novak može da očekuje ostanak na Centralnom terenu. Ali ono što je 1. nedelja pokazala je da je Novak spreman za sve što navijači imaju za njega i motivisan je kao i uvek. Da li može da osvoji istorijski 3. uzastopni Slem i 3. uzastopni Vimbldon? Istorija će nam reći da je izuzetno teško to učiniti, ali ono što znamo je da je Novak spreman za izazov i da će u nedelju dati sve od sebe da uđe u istoriju i podigne svoj 20. Grand Slam. Idemo Bre“, zaključio je Pav Džil, kom je Novak zahvalio što je deo njegovog društva „vukova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare