Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč trećeg kola Lige šampiona protiv Monaka u utorak od 18.45 u Kneževini, a pred duel obratili su se trener Vladan Milojević i Naser Điga.

Teško gostovanje čeka crveno-bele u trećem kolu elitnog takmičenja i ukoliko Zvezda pobedi, biće to prvi poraz Monaka ove sezone. Izabranici trenera Adija Hitera do sada nisu izgubili kako u Ligi 1, tako ni u Ligi šampiona.

„Monako ove sezone igra jako dobar fudbal i po meni su vrlo blizu Pari Sen Žermenu, verovatno će se i Marsej tu uključiti u borbi za titulu. Hiter je promenio DNK ekipe, igra se sa puno trčanja i dinamike, brzih završnica. Prave dosta šansi i sigurno jedna dobra ideja implementirana od trenera. Imaju dosta samopouzdanja. Tačno je da imamo dosta problema, ali mi od početka imamo probleme i jednostavno konstantno moramo da menjamo od formacije do… Izaćićemo igraćemo, spremali smo se za ovaj meč i mi smo u Ligi šampiona tu da se borimo i damo sve od sebe“, počeo je Milojević.

Foto: Nova.rs

Ustanovio je Milojević da greške moraju da se svedu na minimum.

„Nisam gledao tu utakmicu… To jeste utisak, da smo pravili dosta grešaka. Sutra ćemo imati puno takvih situacija i činjenica je da mi takve greške ne mogu da imaju. To su neke stvari koje imaju jako veliki uticaj i igra u našem prvenstvu i Ligi šampiona ne mogu da se porede. Moramo da budemo mudriji, u kojim zonama možemo nešto, a gde ne možemo. Niko nije namerno pravio greške, a nama se greške ponavljaju u Ligi šampiona. Nadam se da ih neće biti sutra, ali opet igramo protiv jakog protivnika. Francuska ekipa sa nemačkim stilom. Greška će biti, ali njih moramo da smanjimo na minimum.“

Kako Zvezda može da ugrozi Monako.

„Otežava nam gro reprezentativaca koji se vraćaju kasno i nemamo toliko vremena da radimo zajedno. Spremali smo se i u svakom slučaju moramo da vidimo koliko možemo da smanjimo te greške. Tamo gde je Monako najslabiji, to moramo iskoristiti“, nastavio je Milojević.

Detaljno je opisao zatim trener Zvezde stanje povređenih igrača i ljuto je pričao o gustom rasporedu.

„Glazer se povredio i sigurno nije u konkurenciji. Drkušić je takođe povređen, povredili su se tokom mečeva sa reprezentacijama. Glazer je imao ozbiljnu povredu i ponovo se sada vratio povređen. Drkušić nije prošao pripremni period. Ovde možemo da povedemo i priču o puno utakmica i igranja za reprezentaciju. Pričamo i o Ligi nacija, igrači ne mogu da izdrže taj ritam. Mi smo ekipa koja nema baš veliki komotitet da ispadanjem velikim brojem igrača možemo da držimo kvalitet u Ligi šampiona. Bez Glazera, Ivanića, Drkušića, Mimovića… To su igrači koji utiču na našu igru i mi jednostavno moramo da pravimo nešto novo… Žao mi je što se igrači vraćaju povređeni sa mečeva Lige nacija, mečeva koji više nisu prijateljski. Donose benefite i svi gledaju svoj interes.“

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Za kraj nije hteo mnogo o meču sa Barselonom.

„U ovakvom formatu smo dobili atraktivne protivnike. Svi su oni lideri u svojim zemljama, sem PSV-a i Jang Bojsa su u „ligama petica“. Daleko je taj meč sa Barselonom. To je ono što smo hteli, borićemo se, daćemo sve od sebe. Najbitnije je da se dobro pripremimo i odigramo dobar meč protiv Monaka“, završio je Milojević.


Konferencija Vladana Milojevića u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar