Fudbaleri Južne Afrike i Nigerije priredili su jedan od trenutaka za pamćenje u istoriji fudbala.

Afrički kup nacija nije bio do sada toliko impresivan kada je reč o kvalitetu fudbala, ali jeste bio zanimljiv kad je reč o nekim čudnim situacijama.

PROČITAJTE JOŠ:

I baš jedna takva se desila u 85. minutu polufinala između Nigerije i Južne Afrike kada je Nigerija istrčala kontru, a Viktor Osimen je u punom trku u pogodio za 2:0.

Otrčao je ka navijačima da se raduje sa saigračima, a sudija je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda čitavu situaciju. Ali ne da li je bilo ofsajda kod gola Nigerije, već da li je na drugoj strani bilo penala u začetku akcije!

Jusuf je zamahnuo nogom i promašio ceo fudbal na putu mu se našla noga Persija Taua i Amin Mohamed Omar je svirao penal za Južnu Afriku.

Praktično ni iz čega i iz ambisa se izvukla ekipa Južnoafrikanaca pošto je Teboho Mokoena u 90. minutu realizovao penal i izjednačio na 1:1. Da sve bude još luđe, Južna Afrika je u 96. minutu imala zicer za pobedu.

Tada je Mokoena šutirao direktno iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, a onda je Kuliso Mudau natrčao i sa nekih šest, sedam metara lansirao loptu preko gola. Interesantno je i da je Nigerija jedini gol dotle postigla iz penala, koji je realizovao Vilijam Trost-Ekong posle faula nad Osimenom u 67. minutu.

Nigerija je imala sve u svojim rukama do tih trenutaka da prođe u finale, gde bi čekala pobednika okršaja Obale Slonovače i DR Konga, a morala je na kraju da se u penalima nada prolazu u finale.

To je i uspela da izvede sa 4:2 u penal seriji, pošto je u produžecima viđen samo jedan crveni karton za Južnu Afriku, ali ne i pobedonosni gol.

BONUS VIDEO: Šokantan promašaj Južne Afrike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar