Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Može novi selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi da bude zadovoljan učinkom srpskih fudbalera u klubovima pred okupljanje na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kreću borbe za Katar 2022. godine, a „orlovi“ na okupljanje stižu s dva gola Andrije Živkovića, te po jednim Tadića, Kostića, Despotovića, uz asistenciju Sergeja Milinković-Savića.

Srbija 24. marta dočekuje Irsku, tri dana kasnije ugostiće i Portugal u Beogradu, dok je za 30. mart zakazano gostovanje Azerbejdžanu u Bakuu.
Sve tri utakmice biće direktno prenošene ekskluzivno na TV Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Uvod u vikend bio je novi gol, sada već 11. u šampionatu Rusije (uz tri asistencije) Đorđa Despotovića, ovaj put u neočekivanom porazu Rubina na svom terenu od Himkija (1:3).

Na Ostrvu je važne minute imao i Aleksandar Mitrović, odigrao je celo drugo poluvreme za Fulam koji je izgubio od Lidsa (1:2).

Subotu je obeležio, ko zna koji put, fenomenalni Filip Kostić. Ajntraht je deklasirao Union Berlin (5:2) u 26. kolu Bundeslige uz novi gol i asistenciju srpskog krila.

Starter tima iz Frankfurta bio je i Luka Jović, na terenu je bio do 77. minuta. Verder je sa Milošem Veljkovićem (igrao do 88. minuta) u sastavu poražen na svom terenu od Volfsburga (1:2).

Šalke je nastavio da tone ka drugoj ligi, ostao je zakucan za dno posle poraza od Menhengladbaha (0:3), a Matija Nastasić propustio je i ovaj duel zbog povrede.

Iz istog razloga nije bilo ni Mijata Gaćinovića u konkurenciji za sastav Hofenhajma koji je izgubio od Majnca 1:2, dok je Herta ostvarila važnu pobedu u borbi za opstanak protiv Bajera iz Leverkuzena (3:0), a Nemanja Radonjić je igrao od 73. minuta.

U Primeri je branio Marko Dmitrović i njegov Eibar odoleo je Atletiku u Bilbau (1:1).

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemanja Gudelj je u 28. kolu španskog prvenstva gostovao sa Seviljom u Valjadolidu, igrao do 67. minuta i odneo bod (1:1) ludim pogotkom golmana Bona u nadoknadi vremena.

Hetafe je sa Nemanjom Maksimovićem (zamenjen početkom drugog poluvremena) remizirao kod kuće sa Elčeom (1:1), a Uroš Račić je sa Valensijom ostvario veoma važnu pobedu protiv Granade (2:1).

Veliki broj naših reprezentativaca nastupao je za svoje klubove u nedelju.
Stefan Mitrović je odigrao celu utakmicu za Strazbur protiv Lensa (1:2), a Predrag Rajković je sačuvao mrežu i slavio sa Remsom na gostovanju Dižonu (0:1).

PROČITAJTE JOŠ

Mihailo Ristić je igrao od 74. minuta za Monpelje koji je dobio Bordo rezultatom 3:1. Iako je bilo pitanje da li će sva trojica moći da se odazovu Piksijevom pozivu zbog pravila Francuske, oni će se pojaviti na okupljanju „orlova“.

Verona je u 28. kolu Serije A izgubila kod kuće od Atalante (0:2), a za domaćina je Darko Lazović odigrao drugo poluvreme, dok je Ivan Ilić ušao sa klupe u poslednjih 10 minuta.

Lacio je uz asistenciju Sergeja Milinković-Savića pobedio u Udinama (0:1), a Fjorentina, za koju su ceo meč odigrali Nikola Milenković i Dušan Vlahović poražena je na svom stadionu od Milana (2:3). Nije pomogla ni asistencija srpskog napadača koji je u sjajnoj formi.

Saša Lukić je ostao na klupi Torina koji je poražen na gostovanju Sampdoriji (1:0). Filip Đuričić je odmarao jer je odloženo gostovanje njegovog Sasuola zbog pojave koronavirusa u Interu.

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

U Grčkoj je PAOK slavio protiv AEK uz sjajnu partiju i dva gola Andrije Živkovića (3:1), dok je Nenad Krstičić nastupao za klub iz Atine do 81. minuta.

U Holandiji ništa novo, nastavljena je dominacija Ajaksa koji demolirao Den Hag (5:0), uz novi gol kapitena Dušana Tadića i na poluvremenu je zamenjen jer je već bilo 4:0.

U Belgiji je nastupao Strahinja Pavlović, ali je njegov Serkl Briž poražen na gostovanju Gentu (1:0).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar