Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Dušan Vlahović doživeo je veliku čast na meču protiv Milana, zahvaljujući lepom gestu Zlatana Ibrahimovića.

PROČITAJTE JOŠ

Milan je pobedio Fjorentinu sa 3:2, gol je dao Ibrahimović za 1:0, Vlahović je Violi doneo preokret asistencijom za Riberija u 51. minutu, a onda su Dijaz i Čalhanoglu rešili meč.

Vlahović je posle utakmice imao priliku da dobije dres od Ibre, koji mu je bio jedan od velikih uzora.

„Za Vlahovića, sve najbolje“, napisao je Ibra na broju svog dresa Milana, koji je poklonio našem reprezentativcu.

Nekadašnji ofanzivac Partizana polako ostvaruje svoje snove, afirmisao se u Seriji A, naročito po dolasku trenera Prandelija.

Deseti je na listi strelaca sa 12 pogodaka, ima i dve asistencije, Ibra ima tri gola više.

Foto: instagram.com

 

O njegovom razvojnom putu, ovog vikenda je za Nova.rs govorio i njegov bivši selektor Milan Kosanović.

“Znate kako, vrednost trenera je kad igrača prepozna pre publike. Kad publika prepozna, onda je već kasno. Imao sam sreću da sam radio sa generacijom 1998, kada sam je preuzimao, kada se pravila ekipa, vezni red su bili Veljko Nikolić, Njegoš Petrović, Uroš Račić, Joca Nišić. Jedan igrač koji je posebno odskakao bio je Dušan Vlahović, tada dve godine mlađi. Mnogi su se pitali, šta i kako, otkud on i to sve. Već tad se video izraziti talenat, kada trener radi sa njim ili ga pusti individualno, onda vidite kakav je to biser. Igrali smo sa generacijom Francuza gde je bio Upamekano kao jedan od sada najskupljih defanzivaca. Bio je tu Konate, Kone, svi ti igrači, a u tom momentu, bila je utakmica gde smo pobedili 2:1 na turniru Ćele Vilotić u Vrbasu, gde je Duci, dve godine mlađi od Upamekana, pretrčao ga i dao gol. Tu se video taj talenat, drčnost, hrabrost. Opet, priča srpskog fudbala, otišao je prerano, ali sada kada daje golove, svi pričaju ‘e, on je Dušan Vlahović’. On je Dušan Vlahović bio i pre, dao je i Primaveri sve radom i trudom, tu se treba izboriti da igrate u Seriji A, gde je prosek godina mnogo veći. Riberi i Vlahović, on ga je gledao na televiziji, sada mu asistira. Vlahović je prototip mladog napadača kog Srbija nije imala. Igrač koji može da dobije loptu u prostor, koji je vrlo pokretljiv, mislim da je izašao podatak da je u četiri igrača svog godišta po broju golova u top pet liga. Brojke ne lažu, možemo da pričamo šta se kome sviđa, ali brojke moraju da se poštuju“, rekao je Kosanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar