Foto: Starsport photo

Dolazak Milana Kosanovića na poziciju sportskog direktora Vojvodine nije bio samo potez koji je olakšao posao Nenadu Lalatoviću - Novosađani su dobili kadrovsko pojačanje koje se odavno etabliralo kao specijalista za rad sa talentima.

Kruna tog rada viđena je na Novom Zelandu 2015. godine, kada je bio deo stučnog štaba reprezentacije Srbije koja je osvojila U20 Svetsko prvenstvo. Kosanović je u prethodnom mandatu u Novom Sadu lansirao brojne talente, a i sada ima momaka na koje ćemo sigurno u budućnosti obratiti pažnju.

PROČITAJTE JOŠ

Za Nova.rs, Kosanović je govorio o momcima čije vreme tek dolazi, a koji se već sada polako afirmišu u mlađim kategorijama kluba i reprezentacije.

U pitanju su Uroš Kabić, momak rođen 1. januara 2004. godine, zatim Lukijan Abadžija (24. februar 2004. godine) i Milan Majstorović (21. februar 2005. godine).

Od njih se očekuje da budu svetla budućnost kluba i reprezentacije, i da krenu stazama Sergeja Milinković-Savića, Mijata Gaćinovića i drugih momaka koji su stasali u crveno-belom.

„Imamo trojicu igrača Vojvodine na okupljanju reprezentacije 2003, 2004, jedni su od nosilaca igre, pogotovo mladi Kabić koji je sa prvim timom. U perspektivi očekujem da će Abadžija tu biti uskoro, i imamo Majstorovića koji je sa prvim timom i on je biser, prošao je pripreme sa prvim timom, inače je standardni član reprezentacije, očekujem da bude jedan od onih igrača koji će da debituju sa 16 ili 17 godina. On i Kabić, Abadžija, to će biti igrači koji će u budućnosti donositi dres reprezentacije i Vojvodine“, kaže Kosanović za naš portal.

Veruje da će pomenuti trio vrlo brzo dodatno skrenuti pažnju na sebe.

„Očekujem da će se javnost viši baviti tim mlađim igračima Vojvodine, i da će ih biti što više u prvom timu, da će doprinositi rezultatima u Vojvodini i da će kasnije biti zapaženi u Evropi“.

Vojvodina je radila u prethodnom periodu na nabavljanju tehnologije koja će pomoći u radu sa talentima.

„Zaslužuju pažnju, imamo sada i aparaturu u Vojvodini da izmerimo njihov rad i pratimo motorički aspekt, radimo na taktičkom, na kraju ostaju utakmice. Očekujem dosta od mlađih selekcija, tu ćemo povećati obim rada. Nažalost, moramo da budemo dopuna onog što deca nemaju, to su igrališta, školsko dvorište“, rekao je Kosanović.

Ovo je zapravo samo deo šire priče o Vojvodini, talentima, usponu Uroša Račića, Dušana Vlahovića, situaciji u srpskom fudbalu, radu sa Vladanom Milojevićem u Saudijskoj Arabiji i mnogim drugim temama.

Ceo intervju sa Milanom Kosanovićem možete da pročitate u nedeju na portalu Nova.rs.

Milan Kosanović Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare