Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Fudbaleri Lacija su ostvarili značajnu pobedu na gostovanju Udinezeu rezultatom 1:0 u 28. kolu šampionata sa kojom su ostali u trci za plasman u Evropu, a zahvaljujući šokantnom porazu Juventusa, ni plasman u Ligu šampiona ne izgleda toliko nerealno.

PROČITAJTE JOŠ

U vrlo uzbudljivoj utakmicu u Udinama, Lacio je bio za nijansu bolji protivnik. Čak tri puta su ekipe pogađale okvir gola, od toga je ekipa iz Rima pogađala dva puta.

Gosti su ipak uspeli da dođu do bitne pobede kada je Marušić na asistenciju Sergeja Milinkovića Savića u 37. minutu doneo sva tri boda.

Rimljani su ovom pobedom i dalje na sedmom mestu, ali su prišli gradskom rivalu Romi i Napoliju na samo jedan bod, a četvrtoplasiranom Juventusu na šest bodova zaostatka.

Udineze je i dalje u sredini tabele, na 12. mestu sa 33 boda.

Juventus je doživeo šokantan poraz na svom terenu od ekipe Beneventa koja je neočekivano došla do važnih bodova u borbi za opstanak. Gol koji je šokirao domaće u torinu postigao je u 69. minutu Adolfo Gaič.

Juventus je na utakmici imao čak četiri stopostotne šanse, ali je evidentno da je ekipa iz Torina i dalje velika. „Stara dama“ je nakon ovog poraza na četvrtom mestu sa 55 bodova i ima čak 10 manje od lidera Intera, tako da je borba za titulu sve dalja i dalja.

Benevento se nalazi na 16. mestu, ali sada sa čak sedam bodova prednosti u odnosu na ekipe u zoni ispadanja.

I treći meč koji je igran u istom terminu završen je minimalnom pobedom Sampdorije koja je na svom terenu golom Kandreve u 25. minutu savladala Torino našeg Saše Lukića koji je ceo meč proveo na klupi. Sampdorija je ovom pobedom na 10. mestu sa 35 bodova, dok je Torino samo jedan bod iznad mesta koje vodi u niži rang.

Serija A, 28. kolo:

Nedelja:

Verona – Atalanta 0:2 (0:2)

(Malinovski 33p, Zapata 42)

Juventus – Benevento 0:1 (0:0)

(Gajič 69)

Udineze – Lacio 0:1 (0:1)

(Marušić 37)

Sampdorija – Torino 1:0 (1:0)

(Kandreva 25)

18:00 Fiorentina – Milan

20:45 Roma – Napoli

Subota:

Krotone – Bolonja 2:3 (2:0)

(Mesias 32, Simi 40p – Sumaoro 62, Šouten 70, Olsen 84)

Specija – Kaljari 2:1 (0:0)

(Pikolo 49, Mađore 80 – Pereiro 83)

Petak:

Parma – Đenoa 1:2 (1:0)

(Pele 16 – Skamaka 50,69)

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar