Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs, Profimedia, Epa

"Piksi dok je igrao u Japanu nije propustio nijedan meč reprezentacije, a ovi danas se odmah posle utakmice privatnim avionima vraćaju u klubove", u svom stilu je poručio Rade Bogdanović gostujući u našem podcastu "Penâl".

Posebno je prokomentarisao izjave Luke Milivojevića i njegovo obraćanje posle odluke da definitivno završi reprezentativnu karijeru sa 29 godina.

Nekadašnji golgeter smatra da su se doskorašnji reprezentativci bavili stvarima izvan svog domena u nacionalnom timu.

PROČITAJTE JOŠ

„Kakav bezobrazluk Luke Milivojevića, dečko… Njemu niko nije objasnio da ne igraš ti za Kokezu, prijatelju ti nosiš dres Srbije. Što ti igraš za reprezentaciju? Njemu je ponos i najveća čast da igra za Srbiju, ali po njegovim pravilima. Budi iskren do kraja, nemoj da imaš ručnu. Hoćeš, pa nećeš, uvređene i sujetne dive i on i Matić„, oštar je u svom stilu bio Bogdanović.

Bivši fudbaler veruje da bi mnogi mogli da se ugledaju na novog selektora, podsećajući kako se on ophodio prema dresu nacionalnog tima.

„Kad je Piksi igrao u Japanu, nije propustio nijednu utakmicu reprezentacije, a treba putovati odande i vratiti se, plus vremenska razlika. E, momci, samo nek vam kaže koliku je avionsku kilometražu imao igrajući za reprezentaciju. Oni – privatni avioni, neće ni da spavaju u hotelu posle, odmah se vraćaju u klub, a pritom nula od igre i doprinosa po čemu ih pamtimo u dresu Srbije“.

Još nešto je Bogdanoviću zasmetalo iznad svega.

Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport/EPA-EFE/ARMANDO BABANI/EPA-EFE/NIGEL RODDIS/Nemanja Jovanović

„Nisam baš za to da oni imaju tu vrstu autonomiju odlučivanja (smenjivanja ljudi u savezu, prim.aut). Dečko, pozvan si da igraš, ko će da te vodi i pod kojim uslovima, ne bi baš trebalo ti o tome da razmišljaš. Bez obzira na statove samog vrha FSS“.

Posebno je istakao kako je Dragan Stojković Piksi od dolaska na mesto selektora vukao samo prave poteze, pa i prilikom sastavljanja spiska za početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. izostavljanjem Kolarova, Ljajića, Nikole Maksimovića i pomenutih Milivojevića i Matića.

„Ne volim kad se sve vrti oko jednog čoveka, kad nekoga moraš da moliš da natopi znojem državni dres. To ide samo od sebe, ako to nemaš, bolje nemoj da dolaziš ovde, da gledamo tvoju garderobu i automobile. Bio sam jednom čak možda i bezobrazan prema Luki Joviću, ali sam rekao ako smem da savetujem – šta će ti on, zaljubio se, pusti ga da se odljubi. Na primer, jako volim Nemanju Gudelja, miran, tih, povučen, odličan znalac“, naglasio je, između ostalog, Rade Bogdanović u našem „Penâlu„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar