Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Još jedan vikend je iza nas, još jedan u znaku Dušana Vlahovića kada je reč o učinku srpskih reprezentativaca u svojim klubovima.

Napadač Fjorentine postigao je još dva gola za svoj tim, sada u derbiju protiv Lacija za pobedu 2:0.

Vlahović blista iz utakmice u utakmicu i bez premca je najbolji igrač „viole“ ove sezone. Trenutno je na 21 pogotkom u Seriji A, koliko imaju Murijel i Lukaku, a ispred njih samo je Kristijano Ronaldo sa 27.

PROČITAJTE JOŠ

Za domaći tim na terenu u Firenci bio je i pouzdani Nikola Milenković, a Vlahović je kao dvostruki strelac ponovio uspeh legendarnog Gabrijela Batistute, Pedra Petronea i Kurta Hamrina, kao četvrti strani igrač u istoriji Fjorentine sa najmanje 20 golova tokom jedne sezone Serije A.

Ujedno, mladi srpski golgeter je od početka 2021. zatresao mrežu 17 puta, u čemu su bolji od njega samo Lionel Mesi i Robert Levandovski, a Srbija od Darka Kovačevića i početka 21. veka nije imala špica koji je tako rešetao mreže u Ligama petice.

U malom srpskom derbiju za Lacio je igrao Sergej Milinković-Savić kome je posle jednog sudara glavama stradao nos, ali nije želeo da ostavi ekipu i igrao je do kraja.

U Seriji A na terenu je do 57. minuta bio i Filip Đuričić u pobedi Sasuola u Đenovi (1:2).

Darko Lazović i Ivan Ilić imali su čast da igraju pred očima selektora Dragana Stojkovića (posle 30 godina bio na stadionu na kome je sa dva remek-dela srušio Španiju u osmini finala Mundijala 1990), a njihova Verona remizirala je sa Torinom 1:1. Za goste je igrao još jedan reprezentativac, Saša Lukić, koji se na terenu našao od 58. minuta.

U Ligi 1 gledali smo međusobni duel naših reprezentativaca Stefana Mitrovića (Strazbur) i Mihaila Ristića (Monpelje) koji je pripao gostima (2:3).

Predrag Rajković bio je pred golom Remsa u porazu od Monaka rezultatom 0:1.

Foto: EPA-EFE/Alex Grimm

U Bundesligi, Ajntraht iz Frankfurta sa Filipom Kostićem i Lukom Jovićem od prvog minuta igrao je nerešeno 1:1 sa Majncom, i počeo da posustaje u borbi za Ligu šampiona, a do kraja su ostala još dva kola.

Herta je takođe podelila plen sa Arminijom bez pogodaka. Nemanja Radonjić je igrao za berlinski tim od početka drugog poluvremena, nakon što je prethodno briljirao tokom nedelje protiv Frajburga.

Verder je u Bremenu dočekao Bajer iz Leverkuzena, i ovaj meč je završen bez golova, a Miloš Veljković je ceo duel odigrao na zavidnom nivou.

Mijat Gaćinović odigrao je za Hofenhajm poslednje trenutke susreta protiv Šalkea koji su savladali 4:2.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski reprezentativci su bili strelci i u Rusiji, odnosno Grčkoj. Đorđe Despotović je došao do 13. pogotka u dresu Rubina iz Kazanja koji se nalazi u borbi za plasman u Ligu šampiona, a slavio je u Tuli protiv Arsenala, posle preokreta 4:2.

Srpski okršaj u 35. kolu La Lige pripao je golmanu Marku Dmitroviću, koji je sačuvao mrežu Eibara i rezultatom 1:0 slavio na gostovanju Hetafeu, za koji je Nemanja Maksimović igrao do pred sam kraj.

Sevilja je pogurala Atletiko Madrid ka tituli remijem 2:2 sa Realom u prestonici Španije, a za „berbere“ je poslednjih šest minuta odigrao i Nemanja Gudelj.

Valensija je bila ubedljiva protiv Valjadolida (3:0), a Uroš Račić je u trijumfu učestvovao od 65. minuta.

U Grčkoj je PAOK slavio u solunskom derbiju protiv Arisa (2:0) uz drugi gol Andrije Živkovića.

Vredi istaći i trijumf novog-starog šampiona Holandije, Ajaksa u Roterdamu protiv Fejenorda 3:0, uz neizbežnu asistenciju kapitena Dušana Tadića. Štoper domaćina Uroš Spajić ostao je na klupi.

Aleksandar Mitrović mogao bi ovog ponedeljka da se nađe u sastavu Fulama protiv Brajtona od 21.00, u 35. kolu Premijer lige. Isto važi i za Marka Grujića koji sa Portom 15 minuta kasnije dočekuje Farense u 32. kolu portugalskog šampionata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar