Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije u fudbalu, posetio je mesto na kom je odigrao po mnogima i najbolji meč u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ...

Stojković je na svom Instagram profilu podelio fotografiju sa stadiona „Markantonio Bentegodi“ u Veroni, uz emotivnu posvetu:

„Mesto gde je pala Španija“, napisao je Stojković.

Selektor reprezentacije Srbije na ovaj način je podsetio na utakmicu koju je sa reprezentacijom Jugoslavije 26. juna 1990. godine odigrao protiv Španije. Tada je Jugoslavija u osmini finala Svetskog šampionata u Italiji „odmerila snage“ protiv Španaca, a Piksi sa dva prelepa gola doneo plasman među osam najboljih timova na planeti. Jedini gol za Španiju tada je postigao Hulio Salinas.

Posebno efektan bio je prvi pogodak, kada je izveo jednu od najboljih varki u istoriju Mundijala, pa taj njegov gol smatran jednim od najefektnijih u istoriji svetskih prvenstava, mada ništa manje lep nije ni pogodak iz drugog minuta produžetka iz slobodnog udarca.

Nakon što je izbacila Španiju, reprezentacija Jugoslavije je u meču četvrtfinala pružila sjajan otpor selekciji Argentine, meč je nakon 0:0 odlučen posle penala koji su rezultatom 3:2 pripali „gaučosima“.

Detalja sa utakmice na koju je Stojković podsetio možete da se podsetite na snimku ispod.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare